پلتفرم دیجیتال صنعت‌ غذا و نوشیدنی ایران

VKde4

جناب آقای آزاد

مدیرعامل گروه آب‌های معدنی دماوند

داستان سفر آب از ابرها تا بطری‌های بسته‌بندی شده

داستانی که می‌خوانید، سفر قطره آبی است، از قله‌ دماوند به اعماق زمین و برگشت آن به بطری آب دماوند، سفری عمیق که برای مصرف کننده طراوت و شادابی را به ارمغان می‌آورد.

این روایت را تا انتها با دقت مطالعه کنید. ما به شما این قول را می‌دهیم پس از پایان آن، نگرشی بنیادی در مورد مصرف آب‌های بسته بندی شده خواهید داشت.

امروزه بطری‌های آب بسته بندی را در هر مکانی دست افراد می‌بینیم. با گذر زمان و پیشرفت صنعتی و نیاز جوامع، طرفداران مصرف آب بسته‎‌بندی بیشتر می‌شوند. اغلب مصرف کنندگان چه در ایران یا حتی در کشور های دیگر از طعم و بوی آب لوله‌کشی رضایت چندانی ندارند و ترجیح می‌‌دهند آب بسته بندی شده بهداشتی مصرف کنند. آیا تا کنون فکر کرده‌اید که تاریخچه آب بسته بندی در ایران از چه زمانی آغاز شد؟ اولین تولید کننده آب بسته بندی چه شرکتی بوده است؟  با ما باشید تا در فودکس ‌ایران برایتان توضیح دهیم که تحقیق درباره مصرف آب بسته بندی در ایران با چه ایده و تفکری آغاز شد و در حال حاضر روند تولید و بسته‌بندی آب در شرکت آب های معدنی دماوند به چه صورت است.

احتمالا بارها این سوال به ذهنتان خطور کرده؛ آیا واقعا برداشت آب از چشمه ها بهترین گزینه است؟ آب آشامیدنی یا آب معدنی، کدام یک بهتر است؟ املاح آب معدنی برای سلامتی ما مفید است یا خیر؟!

آب و مسائل بهداشتی مرتبط با آن

از زمان باستان و حدود ۳۰۰۰ سال قبل، جمعیت کره زمین به اندازه‌‌ای کم بود و لذا آلودگی‌های ناچیزی توسط بشر وارد طبیعت می‌شد. به همین دلیل تصفیه و پاکسازی این آلودگی‌ها در اکوسیستم به صورت طبیعی صورت می‌گرفت و در همین راستا منابع آب شیرین سطحی و زیر سطحی رودخانه‌ها و چشمه‌های که در دسترس بشر بودن عاری از ناخالصی و آلودگی ها بودند. با پایان آن دوران و با رشد تصاعدی جمعیت در این سیاره خاکی، به جز معدود مناطقی که طبیعتی خشک و یا جزیره‌ای داشتند، همچنان اکثر جمعیت کره زمین به آب سالم دسترسی، نسبتا مناسبی داشتند. حتی شهرهای باستانی کشف شده در ایران کهن نیز از وجود سیستم‌های پیشرفته انتقال زیرزمینی آب بهره‌مند بودند که این مسئله مهم نشان‌دهنده اهمیت مقوله آب سالم و تلاش بشر برای انتقال بهداشتی و سلامت آب بود.

نیاز به تولید آب بسته‌بندی بهداشتی از چه زمانی احساس شد؟

پس از انقلاب صنعتی، با رشد جمعیت و تخریب تدریجی محیط زیست، دسترسی به آب سالم و بهداشتی شرایط مناسبی نداشت و در ایران نیز بتدریج فقط شهرهای بزرگ در اقلیم‌های مرطوب و بکر شمال ایران و اطراف رشته کوه‌های البرز، زاگرس و … می‎‌توانستند از آب کافی و سالم و در دسترس استفاده کنند.

بنابراین نیاز به تولید آب بسته‌بندی بهداشتی بیش از پیش احساس شد. با پیشرفت صنعت بسته‌بندی در آمریکا و اروپا  اولین سری ماشین‌های بسته‌بندی آب در بطری های پلاستیکی PVC، توسط شرکت آب‌های معدنی دماوند در اوایل دهه ۷۰ میلادی با مشارکت شرکت معروف پریه فرانسه وارد ایران عزیز شد و خط صنعتی تولید آب معدنی طبیعی بهداشتی در کشورمان راه اندازی گردید و عملا تولید این محصولات با نوآوری دماوند و تکنولوژی روز آن دوره توسط این شرکت آغاز شد.

تا اینجا مروری مختصر داشتیم بر تاریخچه آب بسته بندی در ایران.

تاسیس شرکت آب های‌ معدنی دماوند به عنوان بنیان گذار و پیشرو آب بسته بندی در ایران

شرکت آب های‌ معدنی دماوند را می‌توان به‌ عنوان بنیان گذار و اولین تولیدکننده آب معدنی بسته‌بندی در ایران در مقیاس صنعتی با استفاده از تکنولوژی روز دنیا نام برد که از سال 1352 توسط شرکت پریه فرانسه پایه‌گذاری و سپس فعالیت خود را آغاز نمود. آن زمان برای احداث کارخانه، مهمترین موضوع یافتن سفره آب با املاح متناسب و کیفیت منحصر به فرد بود. با تحقیق روی نمونه های بسیار از آب سفره های زیر زمینی در مکان‌های مختلف در کشور، آب سفره زیر زمینی چشمه اعلاء دماوند توسط کارشناسان شرکت پریه بعنوان بهترین مکان انتخاب شد.

ما کنجکاو بودیم تا از زبان مدیرعامل شرکت دماوند داستان برند و فراز و نشیبی که گذرانده را بشنویم. از این رو برای تهیه گزارش به شرکت آب های‌ معدنی دماوند سری زدیم و این سفر جذاب را در این گزارش و ویدیو‌ی مصاحبه با مدیرعامل شرکت آب‌های معدنی دماوند، جناب آقای مهندس علیرضا آزاد با شما به اشتراک می‌گذاریم..

با تیم فودکس‌ایران از شهر خوش آب و هوای دماوند بام استان تهران عبور کردیم، و سپس به کارخانه دماوند در منطقه بکرسرهار و در جوار کوه تله کمر رسیدیم.

رعایت نکات بهداشتی، اصولی بی قید وشرط در کارخانه دماوند

ما مشتاقانه منتظر بازدید از خط تولید دماوند، اولین شرکت تولید آب بسته بندی ایران بودیم. ابتدا فرم‌هایی که در آن پرسش‌هایی درباره وضعیت سلامت فردی به ویژه بیماری واگیردار و آلرژی درج شده بود را پرکردیم و سپس ضمن اطلاع از ریسک های ایمنی حین بازدید از این کارخانه صنعتی و تایید سلامتی با امضاء افراد، با رعایت کامل نکات بهداشتی و پوشش ایمنی مناسب از کلاه گرفته تا کفش مخصوص ایمنی که در کارخانه به ما دادند، مجوز ورود به بخش تولید توسط واحد کنترل کیفیت صادر شد در بدو ورود دست‌هایمان را با دستگاهی استریل کرده و کفشهایمان اتوماتیک در دستگاهی قبل ورود شسته شد. تا اینجا تمام نکات رعایت ایمنی و قوانین سلامت در بازدید از کارخانه بسیار توجه مان را جلب کرد. در بخش تولید، زندگی جریان داشت. زندگی آب!

همه پرسنل در سالن‌ها با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی با لباس های مخصوص در هر قسمت از سالن تولید مشغول فعالیت بودند، دو سالن بزرگ با تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته روز دنیا از اروپا و آمریکا.

دماوند دو سالن مجزای تولید دارد و در یک سالن دو خط تولید اروپایی از کمپانی معروف سیدل فرانسه بطور اتوماتیک و بدون تماس دست در حال کار هستند.

در سالن دیگر خط تولید پیشرفته کرونس آلمان با سرعت 36 هزار بطری در ساعت عمدتا جهت تولید بطری های یک و نیم لیتری نظر هر بازدید کننده ای را به خود جلب میکند. تکنولوژی این خط تولید اتوماسیون جدید و پیشرفته تری دارد.

فعالیت خطوط تولید به ‌صورت شبانه‌روزی است تا بتوانند پاسخگوی نیاز مشتریان باشند.

سالن های مجزا و مجهز وایت زون جهت جلوگیری از ریسک آلودگی محیطی در خطوط تولید دماوند

مدیر تولید شرکت دماوند به ما توضیح داد که در هر یک از سالن‌ها چگونه مسائل بهداشتی و استاندارد های ایمنی غذا در سطوح مختلف تعریف شده و رعایت می‌شود.

سالن Medium care، نام مکانی بود که ماشینی‌های ساخت پریفرم در آن مستقر بودند. در این مرحله تبدیل گرانول PET به پریفرم یا شکل اولیه بطری انجام میشود.

در دماوند تولید پریفرم های مورد نیاز خط بسته بندی با ماشین آلات آمریکایی اروپایی هاسکی با استفاده از گرانول PET در همین کارخانه و در سالن مجزای دیگری تولید و همزمان در خط بسته بندی مصرف میشود. در حقیقت ایجاد دو کارخانه در یک محل جهت رعایت بیشتر اصول کیفی و بهداشتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سالن High Care، نام مکانی بود که دستگاه بطری ساز، پرکن و درب بندی در آن قرار داشت و کسی اجازه ورود نداشته و بدون دخالت مستقیم اپراتور و کاملا اتوماتیک کارها انجام می شود. تولید بطری و پر کردن بطری ها از آب و درب بندی توسط ماشین آلات فول اتوماتیک در سه مرحله پیوسته و بدون دخالت دست و در شرایطی با هوای فیلتر شده بهداشتی انجام می‌شود. در آنجا کابین‌هایی با هوای ایزوله و کاملا محصور وجود دارد که هوای فیلتر شده را از بالا می دمند تا فشار مثبت ایجاد شده و به واسطه آن ریسک آلودگی ثانویه و ورود هوا از درزها و اطراف را به این قسمت کم شود. این کار توسط فیلتراسیون بسیار پیشرفته و تکنولوژی خاص انجام میشود. بنابراین در اطراف این کابین حتی در صورت تنفس، جریان هوا در خلاف جهت کابین حرکت می‌کند و هیچگونه هوایی وارد آن نمی‌شود.

سالن Low Care  هم بسته‌بندی ثانویه روی بطری‌هایی که درب آن بسته شده و ریسک ایمنی غذا وجود ندارد، انجام می‌شود.

پس از بازدید از خطوط تولید وارد آزمایشگاه مجهز دماوند شدیم، آزمایشگاهی که در 4 بخش مجزا و کاملا بهداشتی شامل: آزمایشگاه شیمی ، میکروبی ، فیزیکی و اورگانولپتیک بر اساس استاندارد 17025 بنا شده بود و به قول مدیر آزمایشگاه نمونه ای کوچک از آزمایشگاه های مطرح و معتبر اروپایی است. تجهیزات بروز و پرسنل آموزش دیده مجرب و روش های اجرایی منطبق بر استاندارد های اروپایی از نقاط قوت این آزمایشگاه مجهز است. این آزمایشگاه 24 ساعته همراه خطوط تولید مشغول کار است و عملیات ارزیابی های کیفی و تصدیق های مرتبط با ایمنی غذا را انجام می دهند. حدود 200 شاخص کیفی هر روز در این آزمایشگاه اندازه گیری و آنالیز شده و به مدیران مرتبط گزارش می شود. از مدیر آزمایشگاه علت این همه هزینه و سرمایه گذاری را جویا شدم که ایشان با جوابی منطقی مرا قانع کرد:” چطور! شرکتی که نتواند محصولات خود را آزمایش و از تمام پارامتر های استاندارد مرتبط مطمئن شود می تواند سلامت مصرف کننده را تضمین کند؟

پس از اتمام بازدید خطوط تولید با آقای مهندس آزاد، مدیرعامل آب‌های معدنی دماوند گفتگویی گرم و صمیمانه داشتیم. ایشان از تجربه کاری حدود ۲۵ سال در این شرکت برایمان گفتند. از شما دعوت می کنیم با تماشای ویدیو مصاحبه‌ ایشان بیشتر با دماوند آشنا شوید.

گزیده‌ای از صحبت های  آقای  آزاد، مدیرعامل محترم شرکت آب‌های معدنی دماوند

اعتبار دماوند بعنوان بنیان گذار صنعت آب با 50 سال سابقه فعالیت قابل افتخار، شراکت با بهترین های صنعت نوشیدنی و آب در دنیا و کسب تجارب بین الملی و استفاده از دانش پیشرفته علمی و بروز است. در دوره های زمانی مختلف در سالهای گذشته مشارکت بزرگان صنعت نوشیدنی و آب در دنیا از قبیل پریه (نستله فعلی)، گروه کستل با برند های ویشی و کریستالین در اروپا و شرکت فرانسوی دنون مالک برندهای مطرح جهانی مانند اویان، ولویک، بدوآ، فونت ولا و … موید کیفیت و تناسب املاح سفره زیرزمینی آب دماوند می‌باشد.

 

برای ما در فودکس ایران همراهی و حمایت از فعالان و متخصصان صنعت حیاتی غذا و نوشیدنی یک اصل اساسی است. آب آشامیدنی یکی از اساسی‌ترین نیازهای مصرف‌کنندگان است و ما بر این اساس تصمیم گرفتیم که بخش همراهی با متخصصان و فعالان صنعت غذا و نوشیدنی را با بنیانگذار این صنعت در ایران آغاز کنیم. این اتفاق برای ما بسیار ارزشمند بود و از تجربیات فعالان این صنعت و شنیدن صحبت‌های آن‌ها بسیار آموختیم و امیدواریم این اولین گام در جهت برقراری ارتباطی عمیق و درک دغدغه‌های فعالان این صنعت باشد. از شما دعوت می‌کنیم تا با تماشای ویدئو مصاحبه جناب آقای مهندس علیرضا آزاد، مدیر‌عامل محترم شرکت آب‌های معدنی دماوند با ما در این سفر جذاب همراه شوید.

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

ثبت نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریــافـت کـــاتــالــوگ محصـــولات بـــــــرند

همراه با دیگر متخصصان صنعت غذای ایران

رئیس هیئت مدیره دماوند

در جهان امروز، صنعت غذا و نوشیدنی

مدیر دیجیتال برند عالیس

در عصر دیجیتال امروز، حضور مؤثر برندهای

مدیر بازاریابی لبنیات کالین

“پنیر، جلوه ای از تنوع و اصالت

فرم درخواست حضور در فروشگاه صنعت غذا و نوشیدنی

"*" indicates required fields

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال

فرم درخواست مشارکت در برنامه با متخصصان غذا ونوشیدنی

"*" indicates required fields

Max. file size: 128 MB.
در برند غذا و نوشیدنی
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال