پلتفرم دیجیتال صنعت‌ غذا و نوشیدنی ایران

افزایش جذب چربی با خوردن میکروپلاستیک‌ها

2 دقیقه
خوردن میکروپلاستیک‌ها و جذب چربی

زباله‌های پلاستیکی در قرن اخیر بلای جان انسان‌ها شده است؛ دشمنی که بسیار آرام و بی‌صدا سلامتی را تهدید می‌کند. پلاستیک به ذرات ریزی به‌نام میکروپلاستیک تقسیم می‌شود که طول آن ۵ میلی‌متر یا کمتر است. این ذرات ریز در همه جا وجود دارد. این عناصر از خراب شدن کیسه‌ها و بطری‌های پلاستیکی، ساییدگی و پارگی کف کفش هنگام راه رفتن و از لاستیک‌های اتومبیل در هنگام رانندگی تولید می‌شوند. شاید باور ‌نکنید که حتی شست‌وشوی لباس در ماشین لباس‌شویی هم صدها هزار الیاف میکروپلاستیکی (از پارچه‌هایی مانند نایلون، اکریلیک و پلی‌استر) تولید می‌کند. برای اینکه بیشتر بر عمق فاجعه پی ببرید، شاید باور نکنید که پلاستیک‌ها بیشترین‌ترین نوع زباله در اقیانوس‌ها و دریاچه‌ها هستند و به‌راحتی وارد بدن و غذای انسان می‌شوند. سالیانه انسان حدود 400میلیون تن زباله‌های پلاستیکی خود را به محیط زیست وارد می‌کند. صدها سال طول می‌کشد تا به‌طور کامل این مواد از بین بروند. در مجله فودکس با ما باشید تا با مطالعه خبری جدید که 31 مارس 2023 در نیوساینتیست (NewScientist) منتشر شده، بهتر و دقیق‌تر با جزییات این موضوع مهم آشنا شوید.

محققان با استفاده از مدلی از روده کوچک انسان دریافتند که میکروپلاستیک‌های موجود در غذاهای پرچرب به‌طور قابل توجهی جذب چربی را افزایش می‌دهند.

براساس آخرین یافته‌های آنها، میکروپلاستیک‌های موجود در غذا و آب می‌تواند میزان چربی، هضم و جذب غذای ما را افزایش دهد و به تبع آن، خطر چاقی، بیماری قلبی و سایر مشکلات مرتبط با مصرف بیش‌ازحد چربی بالا رود.

به گزارش نیوساینتیست: وقتی پلاستیک‌ها در اثر نور خورشید، آب، زباله‌سوزها و سایر فرآیندها تجزیه می‌شوند، می‌توانند میکروپلاستیک‌ها را تشکیل دهند که قطعاتی با طول کمتر از 5 میلی‌متر دارند.

فیلیپ دموکریتو از دانشگاه راتگرز در نیوجرسی می‌گوید: “همانطور که آنها تجزیه می‌شوند، کوچکتر و ریزتر می‌شوند و در مقیاس نانو پایین می‌آیند. این ذرات به‌راحتی به بدن انسان وارد می‌شوند و سلامتی انسان را تهدید می‌کنند.”

آلودگی میکروپلاستیک‌ها در اقیانوس‌ها سالانه 4 تا 16 میلیون تن تخمین زده شده است. سال 1950 تا 2015 چیزی در حدود 6,300 میلیون تن ضایعات پلاستیکی تولید شد که در این بین، مقدار عمده‌ای از آن (حدود 4,900 میلیون تن) در محیط زیست رها شد. تحقیقات نشان می‌دهد این میزان تولید پلاستیک در سال 2050 به 12,000 میلیون تن خواهد رسید؛ یعنی تقریبا 2 برابر سال 2015. با این وجود آلودگی میکروپلاستیک‌ها عمدتا توسط سیاستگذاران و دولت‌ها نادیده گرفته می‌شود. با خواندن خبر بهتر است در مصرف پلاستیک محتاطانه‌تر از پیش عمل کنیم. راهکارهای ساده برای کاهش آسیب پلاستیک به محیط زیست را جدی بگیریم.

اشتراگ گذاری مطلب

تبلیغات

با اشتراک در خبرنامه فودکس، همیشه در جریان جدیدترین اخبار و ترندهای تغذیه و سلامتی قرار بگیرید.

درباره ما

پلتفرم دیجیتال فودکس ایران با نوآوری، گسترش همکاری‌های بین‌المللی و افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان به همکاری‌های بخش‌های مختلف صنعت غذا و نوشیدنی ایران سرعت و سهولت می‌بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

فرم درخواست حضور در فروشگاه صنعت غذا و نوشیدنی

"*" indicates required fields

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال

فرم درخواست مشارکت در برنامه با متخصصان غذا ونوشیدنی

"*" indicates required fields

Max. file size: 128 MB.
در برند غذا و نوشیدنی
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال