تغذیه انسان و سلامت کره زمین عمیقا با سیستمهای غذایی در هم تنیده هستند. مطالعات بیشماری پتانسیل قابل توجه رژیمهای غذایی را برای ارتقای سلامت انسان و پایداری محیطی نشان میدهند. در این پست از فودکسایران درمییابید که افراد هوشمند امروزی، محصولات سالمتر برایشان قابلقبولتر است؛ یعنی غذاهای فرآوریشدهای که در روند تولید محصول به سلامت این سیاره خاکی و تمامی موجودات آن توجه داشته باشد و برچسب روی کالا نیز تاییدی باشد بر رعایت و توجه به این نکات!
براساس جدیدترین خبری که ۲۳ آگوست در Food Business News منتشر شده است، نظرسنجیهای انجامشده بیانگر این است که در طول پنج سال گذشته مصرفکنندگان تمایل دارند تا اطلاعات جامعتری را در مورد هر محصول کسب کنند. آنها مایلند بدانند روند تولید محصول بر کره زمین، حیوانات و سلامت مصرفکنندگان چه تاثیری میگذارد.
جولی جانسون، رئیس HealthFocus International در وبیناری که توسط Food Business News در ۲۳ آگوست برگزار شد گفت: «دیدگاه مصرفکنندگان در مورد فرآوری مواد غذایی جنبه مثبتی دارد و شامل استفاده از علم و فناوری در تولید غذاها و نوشیدنیها میشود. چیزی که ممکن است برای مردم کمی ناملموس و نگرانکننده باشد، توسط مصرفکنندگانی پذیرفته میشود که میدانند پیشرفتهای تکنولوژیکی، میتواند در تولید هر محصول برای آنها مزایای فراوانی را به همراه داشته باشد.»
بر اساس این گزارش، مطالعه بینالمللی HealthFocus در سال ۲۰۲۳ از مصرفکنندگان در ایالات متحده پرسید که اگر قرار باشد محصولی به روشی خاص بهبود بخشیده شود، تا چه میزان استفاده از علم و فناوری در تولید غذاها و نوشیدنیها برایشان قابل قبول است؟ پاسخها به این صورت بود:
- ۶۴ درصد افراد موافق استفاده از علم و فناوری برای عاری کردن محصولات از مواد نامطلوب مانند آنتی بیوتیکها و هورمونها بودند.
- ۶۳ درصد افراد موافق استفاده از علم و فناوری برای حمایت از امنیت غذایی مانند دسترسی مطمئن به غذای مقرون به صرفه و مغذی بودند.
- ۵۹ درصد افراد موافق استفاده از علم و فناوری برای اخلاقیتر کردن محصول، برای مثال در نظر گرفتن حیات سالم حیوانات بودند.
- ۵۸ درصد افراد موافق استفاده از علم و فناوری برای پایدارتر کردن محصول و سازگاری با محیط زیست بودند.
طبق گفتههای جانسون، مواد تشکیلدهنده غیرقابل تشخیص در سالهای اخیر کمتر مورد سوء استفاده قرار گرفتهاند؛ با این فرض که مزیتی دارند که استفاده از آنها را ضروری میکند. او افزود: «آنها نمیتوانند بیدلیل به یک محصول اضافه شوند و سپس توسط مردم بیشتر پذیرفته شوند. تولید هر محصول جدید باید مزیتی را ترویج کند یا دلیلی برای تولید آن وجود داشته باشد.»
او گفت: «علاقه به خوردن محصولات پاک (clean) و سازگار با محیط زیست افزایش یافته است. در درجه اول به این دلیل است که خواستهها و علایق افراد در مورد هرآنچه که از غذاها و نوشیدنیها میخواهند مصرف کنند، بسیار جامعتر شده است.»
مصرفکنندگان تمایلی به استفاده از رنگ و طعم مصنوعی ندارند!
بر اساس این گزارش، مصرفکنندگان تمایلی ندارند که در محصولات از رنگ و طعم مصنوعی و مواد نگهدارنده استفاده شود. آمارها نشان میدهد که تمایل برای عدم وجود قند مصنوعی در سال ۲۰۲۲ میزان ۴۷ درصد بوده که کاهش ۵ درصدی را نسبت به سال ۲۰۱۸ نشان میدهد. از طرف دیگر، تمایل به استفاده از طعم یا رنگ مصنوعی در محصولات غذایی در سال ۲۰۲۲ میزان ۴۵ درصد بوده که نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهش ۳ درصدی داشته است.
همچنین مصرفکنندگان کاهش ۸ درصدی تمایل به مصرف مواد نگهدارنده را دارند. این رقم در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۳ درصد بوده، در حالیکه در سال ۲۰۱۸ تمایل به مصرف مواد نگهدارنده در محصولات ۵۱ درصد بوده است.
HealthFocus International گزارش داده است که ۴۵ درصد از پاسخدهندگان در سال ۲۰۲۲ گفتهاند که دانستن آنچه در یک محصول وجود دارد برایشان بسیار مهم است. آنها میخواهند بدانند که آیا یک برند از کشاورزی احیاکننده و سلامت خاک حمایت میکند یا خیر. وقتی از آنها پرسیده شد که آیا میخواهند داستان پشت این برندها را بدانند، ۳۷ درصد در سال ۲۰۲۲ پاسخ مثبت دادند که نسبت به ۲۸ درصد در سال ۲۰۲۰ میزان ۹ درصد افزایش را نشان میدهد.
جانسون گفت: «در ۱۵ سال گذشته، منظور از برچسب پاک، تغییری داشته است از هر آنچه در یک محصول وجود دارد است، مانند محصولی بدون مواد مصنوعی، کمتر فرآوری شده، ارگانیک، طبیعی و خالص، به اینکه آن محصول چه ارزشی را بازنمایی میکند. گرچه تمام اینها همان جنبههای برچسب پاک است، اما خوردن محصولات با رعایت این نکات اخلاقی، ارتباطات شخصی، شفافیت و مسئولیت برند و پایداری را نیز در برمیگیرد. این مسئله نشان میدهد افراد از انتخابشان برای برچسب پاک گذر کردهاند به انتخاب آگاهانه برچسب پاک.»
جمعبندی
در دنیای امروزی مصرفکنندگان به روند تولید محصول توجه بیشتری دارند. آنها تمایل ندارند که در محصولات غذایی از مواد نگهدارنده، رنگ و طعم مصنوعی استفاده شود. علاوه بر این موارد آنها به برچسب محصولات هم توجه ویژهای دارند و برایشان اهمیت زیادی دارد که روی برچسب محصول غذایی نوشته شود که بر محیط زیست اثرات نامطلوبی ندارد و سلامت حیوانات را تهدید نمیکند.