Search
Close this search box.

پلتفرم تخصصی صنایع غذایی و کشاورزی ایران

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

18 دقیقه
تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

اکثر سازمان‌های غیردولتی (NGOها)، سازمان‌های مردمی هستند که به‌طور رسمی به هیچ نهاد بین‌المللی وابسته نیستند، اگرچه ممکن است مقداری بودجه بین‌المللی برای برنامه‌های محلی دریافت کنند. این سازمان‌های غیردولتی قرن‌هاست که برای تامین مواد‌غذایی فعالیت دارند تا تمام انسان‌های کره زمین بتوانند غذای مورد نیازشان را دریافت کنند. در ‌واقع دغدغه اصلی نهادهای مردمی و خصوصی (NGOها) تامین غذای گرسنگان کره زمین است. در مجله فودکس با NGOهایی آشنا می‌شوید که در این کره خاکی در حوزه تامین غذای گرسنگان فعالیت دارند.

در سال 1910 حدود 130گروه بین‌المللی یک نهاد هماهنگ‌کننده به‌نام اتحادیه انجمن‌های بین‌المللی تشکیل دادند. اصطلاح سازمان غیردولتی در زمان تأسیس سازمان ملل متحد در سال 1945 ابداع شد تا سازمان‌های خصوصی را از سازمان‌های بین دولتی (IGOs) مانند سازمان ملل متمایز کند.

NGOها 75درصد موادغذایی را منتقل می‌کنند

3/4 موادغذایی و نقل‌و‌انتقالات نقدی برنامه جهانی غذا توسط سازمان‌های غیردولتی تحویل داده می‌شود.

NGOها؛ رابط دولت‌ها و سازمان ملل متحد

سازمان‌های غیردولتی وظایف مختلفی را انجام می‌دهند. آنها اطلاعات و تخصص فنی را به دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی (مانند آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد) در مورد موضوعات مختلف بین‌المللی و اطلاعات محلی غیرقابل دسترس دولت‌ها ارائه می‌دهند. این سازمان همچنین ممکن است بر حقوق بشر یا اجرای مقررات زیست‌محیطی نظارت کند؛ مانند اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت، عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

همسویی NGOها با برنامه جهانی غذا

در سال 2021، برنامه جهانی غذا برای اولین‌بار با سازمان‌های غیردولتی محلی و بین‌المللی خود در مورد توسعه برنامه استراتژیک 2022 تا 2025 مشورت کرد که متعهد به همکاری گسترده‌تر با یکدیگر شدند. این مشاوره همچنین به سازمان‌های غیردولتی این فرصت را داد تا اطمینان حاصل کنند که استراتژی‌های‌شان در صورت امکان با استراتژی‌های برنامه جهانی غذا همسو هستند.

86 درصد NGOها در کشور خاص

حدود 86درصد از شرکای سازمان‌های غیردولتی برنامه جهانی غذا در کشور خاص هستند. توسعه قابلیت آنها تضمین می‌کند که مداخلات برنامه جهانی غذا با توانمندسازی جوامع و کشورها برای رسیدگی به چالش‌های غذایی خود، تأثیر طولانی‌مدتی دارد.

ساختن جهانی بدون گرسنگی با NGOها                           

در سراسر جهان NGOهایی فعالیت دارند که هر یک برای ریشه‌کنی گرسنگی در جهان فعالیت دارند. این سازمان‌های غیردولتی با نگاهی ویژه در ابعادی متفاوت فعالیت دارند ولی در نهایت هدفی همسو با یکدیگر دارند. شعار آنها “ساختن جهانی بدون گرسنگی” است. در این مقاله با 30 سازمان‌ غیردولتی‌ آشنا می‌شوید که فعالیت‌های گسترده‌ای جهت رفع گرسنگی در سطح جهان دارند.

غلبه بر فقر غذایی

Care یک سازمان جهانی است که به پایان‌دادن فقر و حفظ کرامت مردم اختصاص دارد. این سازمان در سرتاسر جهان برای نجات جان‌ها، شکست فقر و دستیابی به عدالت اجتماعی با چشم‌انداز «دنیایی پر از امید، بردباری و عدالت اجتماعی، جایی که بر فقر غلبه شده است و همه مردم با عزت زندگی می‌کنند، جایی که بر فقر چیره شده است و همه مردم کار می‌کند. با عزت و امنیت زندگی کنید.» این سازمان به‌ویژه بر نقش زنان به‌عنوان مصرف‌کننده و تولیدکننده‌ی غذا از طریق برنامه‌اش «او جهان را تغذیه می‌کند» برای تقویت صدای زنان، برابری جنسیتی و حکومت فراگیر متمرکز است.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

توانمندسازی زنان؛ کلید کاهش گرسنگی

هانترپروجکت (The Hunger Project)، نام یک سازمان بین‌المللی غیرانتفاعی با چشم‌انداز «دنیایی است که در آن هر زن، مرد و کودک یک زندگی سالم و کامل با اتکا به خود و با عزت داشته باشند». پروژه‌های گرسنگی برنامه‌هایی را در آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی اجرا می‌کند که هدف آن بسیج جوامع روستایی برای دستیابی به پیشرفت پایدار در تغذیه، گرسنگی خانواده، بهداشت و آموزش است. ماموریت این سازمان پایان‌دادن به گرسنگی و فقر است. در حال حاضر در 16075 جامعه کار می‌کند و به زنان و مردان ساکن در مناطق روستایی قدرت می‌دهد تا به‌تنهایی بر گرسنگی و فقر غلبه کنند. 3 عنصر اساسی کار این سازمان عبارتند از: توانمندسازی زنان به عنوان عوامل کلیدی تغییر، بسیج جوامع برای اقدام متکی به خود و تقویت مشارکت موثر با دولت‌های محلی.

کمپین‌های حمایتی مقابله با گرسنگی و فقر

بردفورورد (Bread for the World)، نام یک سازمان جمعی مسیحی مستقر در ایالات متحده است که برای پایان‌دادن به گرسنگی در داخل و خارج از کشور تلاش می‌کند. این سازمان با سیاست‌ها و برنامه‌هایی مقابله می‌کند که اجازه می‌دهد گرسنگی و فقر ادامه یابد. همچنین در کنگره ایالات متحده برای تغییر سیاست‌ها در کشورهای خود و در سراسر جهان برای کمک به افرادی که با گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، صحبت می‌کند. از طریق پردیس‌ها، کلیساها و سایر سازمان‌ها برای حمایت از تغییر شرایط فعالیت می‌کند. این سازمان کمپین‌های حمایتی را برای تصویب یا مسدودکردن قوانینی که بر فقر و گرسنگی تأثیر می‌گذارد، سازماندهی می‌کند و اراده سیاسی برای مقابله عمیق با این دو موضوع را ایجاد می‌کند.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

3 میلیارد نفر در جهان اجاق‌ غذا ندارند!

کلینینگ‌کوکینگ‌آلیانس (Cleaning Cooking Alliance)، یکی دیگر از NGOهایی است که با شبکه‌ای از شرکا برای ایجاد یک صنعت فراگیر کار می‌کند که آشپزی تمیز را در دسترس قرار دهد. به گفته این سازمان، 3میلیارد نفر در سراسر جهان برای پختن غذای خود به آتش‌های باز و اجاق‌های ناکارآمد وابسته هستند که بر سلامت آنها و همچنین آب‌وهوا و محیط‌زیست تأثیر می‌گذارد. بنابراین، دستیابی به دسترسی جهانی به راه‌حل‌های آشپزی تمیز نیازمند فناوری‌های نوآورانه و مدل‌های تجاری است. کار این اتحادیه حول 3 رکن اصلی تکامل می‌یابد: اول، افزایش تقاضای مصرف‌کنندگان برای اجاق‌های تمیزتر و مدرن‌تر با افزایش آگاهی. دوم، بسیج سرمایه‌گذاری برای ایجاد کسب‌وکارهایی که قادر به ارائه محصولات آشپزی تمیز و مقرون‌به‌صرفه و با کیفیت بالا هستند. سوم، حمایت از سیاست‌های مؤثری که به این موضوع رسیدگی می‌کند. پخت‌وپز تمیز با ارائه تغذیه سالم‌تر به افراد آسیب‌دیده، زندگی را متحول می‌کند.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

رهایی جهان از گرسنگی در 50 کشور جهان

اکشن‌اگینتس‌هانتر (Action Against Hunger)، نام سازمان جهانی است که برای پایان‌دادن به گرسنگی در سراسر جهان تلاش می‌کند. هدف اصلی این سازمان، ایجاد راهی بهتر برای مقابله با گرسنگی و سوء‌تغذیه در نزدیک به 50 کشور جهان است. این NGO حدود 7500 کارمند صحرایی دارد که به بیش از 21 میلیون نفر در مواقع اضطراری ناشی از بحران‌های غذایی، بلایای طبیعی و درگیری‌ها کمک می‌کنند. این سازمان بر خانواده‌هایی با فرزندان خردسال تمرکز دارد. این سازمان همچنین با سایر مسائل ناشی از گرسنگی، مانند تغذیه و بهداشت، آب و بهداشت، واکنش اضطراری، امنیت غذایی و معیشت اقدام علیه گرسنگی، جان کودکان و خانواده‌های آنها را نجات می دهد و آنها را قادر می‌سازد تا زندگی خود را تامین کنند. سازمان به‌طور پیوسته به دنبال راه‌حل‌های نوآورانه و مؤثر برای ایجاد تغییرات بلندمدت و رهایی جهان از گرسنگی است. با مطالعه مقاله امنیت غذایی چیست؟ درمی‌یابید که چگونه نبود غذای کافی بر پیشرفت کشورها تاثیرگذار است.

غذای سالم برای 1,8 میلیون کودک

آکشایاپاترا (Akshaya Patra)، یک NGO هندی است که در سال 2000 با هدف ازبین‌بردن گرسنگی در کلاس درس با اجرای برنامه طرح غذای میان‌روز در مدارس دولتی هند تاسیس شد. از آن زمان، این سازمان غیردولتی به بزرگترین سازمان جهان در این برنامه تبدیل شده است و غذای سالم را در هر روز مدرسه به بیش از 1.8میلیون کودک از 16.856 مدرسه در 12 ایالت هند و دو منطقه اتحادیه در این کشور ارائه می‌دهد. هدف اصلی این سازمان از بین بردن سوءتغذیه در بین کودکان و حمایت از حق آموزش برای کودکانی است که والدین و خانواده‌های‌شان توانایی پرداخت آن را ندارند. این سازمان با دولت هند و همچنین چندین دولت ایالتی شریک است و از حمایت شرکت‌ها و اهداکنندگان فردی برای تغذیه کودکان در مدارس و استفاده از فناوری‌ها برای افزایش دامنه دسترسی خود برخوردار است.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

تامین غذای 46 میلیون گرسنه

فیدینگ‌امریکا (Feeding America)، نام یک سازمان پیشرو در مبارزه با گرسنگی در ایالات متحده است. ماموریت آن “تغذیه گرسنگان آمریکا از طریق شبکه سراسری بانک‌های مواد غذایی عضو و مشارکت کشور در مبارزه برای پایان‌دادن به گرسنگی” است. فیدینگ‌امریکا بزرگترین شبکه بانک‌های موادغذایی، برنامه‌های غذایی و انبارهای غذا در ایالات متحده است. به‌طور‌تقریبی در هر جامعه‌ای در آمریکا از طریق 200 بانک غذا به 46میلیون نفر خدمات ارائه می‌دهد. 40 سال پیش تأسیس شد و از آن زمان تاکنون راه‌های نوآورانه‌ای را در مبارزه با هدررفت مواد غذایی و ارائه غذای تازه به افراد گرسنه در سراسر قاره به کار گرفته است. این سازمان بر این باور است که همه از جمله دولت‌ها، موسسات خیریه، مشاغل و افراد در پایان دادن به گرسنگی در ایالات متحده نقش دارند.

جهانی بدون گرسنگی

رایزاگینتس‌هانتر (Rise Against Hunger)؛ این NGO هم پایان‌دادن به گرسنگی را چیزی بیش از غذادادن به مردم می‌داند. این سازمان با چشم‌انداز جهانی بدون گرسنگی هدایت می‌شود و ماموریت آن پایان‌دادن به گرسنگی با ارائه غذا و کمک به آسیب‌پذیرترین افراد جهان است. این سازمان یک شبکه جهانی از به اصطلاح قهرمانان گرسنگی یا داوطلبان بسته‌بندی وعده‌های غذایی را بسیج می‌کند که هر سال میلیون‌ها وسیله تولید می‌کنند که سپس بین شرکای خود در کشورهای سراسر جهان توزیع می‌شود. شرکای رایزاگینتس‌هانتر با استفاده از دانش و هدایای خود غذاها را به‌صورت محلی توزیع می‌کنند، درحالی‌که تضمین می‌کند وعده‌های غذایی توزیع‌شده به‌عنوان ابزاری برای ارتقای آموزش، بهبود سلامت و تغذیه و تحریک رشد اقتصادی استفاده می‌شود. این سازمان همچنین به شرایط اضطراری و بلایای طبیعی پاسخ می‌دهد و برنامه‌های تولید محصولات کشاورزی را برای کاهش گرسنگی ترویج می‌کند.

کیفیت زندگی بالاتر برای کودکان

اسپون (SPOON) در سال 2007 با چشم‌اندازی از جهانی که در آن همه کودکان و تغذیه و ارزش‌گذاری شده است، تاسیس شد. از آن زمان، اسپون با کارشناسان برجسته در زمینه‌های تغذیه، اطفال، مراقبت از کودکان بی‌سرپرست، اپیدمیولوژی، تغذیه، ناتوانی، رشد کودک و بهداشت عمومی کار کرده است. کار این سازمان مبتنی بر علم و با شواهد و نتایج قوی همراه است. این سازمان از سیاست‌هایی برای تغذیه و تغذیه بهتر برای کودکان دارای معلولیت و کودکان بدون مراقبت خانواده حمایت می‌کند. اسپون با سیاست‌گذاران برای طراحی دستورالعمل‌ها و اعمال سیاست‌هایی برای اطمینان از تغذیه همه کودکان همکاری می‌کند. برنامه کانت‌می‌این (Count Me In) سازمان به‌ویژه برای کودکان دارای معلولیت و کسانی که در موسسات زندگی می‌کنند، طراحی شده است. اسپون از طریق این برنامه کودکان را به‌صورت جداگانه تحت‌نظر دارد و توصیه‌هایی را در قالب یک برنامه مراقبتی برای هر کودک به مراقبین ارائه می‌دهد. این برنامه روش‌های تغذیه، رشد و تغذیه‌ای را درنظر می‌گیرد که در نهایت منجر به سلامت بهتر و کیفیت زندگی بالاتر برای کودکان می‌شود.

یونیسف؛ بزرگ‌ترین تامین‌کننده غذا برای کودکان

یونیسف یکی از بزرگترین آژانس‌های سازمان ملل است که به کمک به کودکان نیازمند اختصاص دارد. در سراسر جهان برای کمک به بقا و شکوفایی کودکان کار می‌کند. در میان بسیاری از برنامه‌ها، یونیسف برنامه تغذیه را اجرا می‌کند و بخشی از ابتکار بزرگ جهانی به نام اسکاینگ‌آپ‌نوتریشن (Scaling Up Nutrition)است که تمرکز و سرمایه‌گذاری برای تغذیه را در بسیاری از کشورهای جهان جلب می‌کند.

5هزار برنامه اجتماعی حامی گرسنگی سالمندان

میلز‌آن‌ویلز (Meals on Wheels)، یکی از بزرگ‌ترین NGOها در ایالات متحده است که از بیش از 5هزار برنامه اجتماعی حمایت می‌کند که به موضوع گرسنگی و انزوای سالمندان می‌پردازد. این سازمان به هر جامعه‌ای در آمریکا خدمت می‌کند و حدود 2میلیون کارمند و داوطلب را استخدام می‌کند که وعده‌های غذایی مغذی ارائه می‌دهند و از سالمندان در آمریکا بازدیدهای دوستانه می‌کنند. این فعالیت‌ها آنها را قادر می‌سازد تا تغذیه‌ای سالم و مناسب داشته باشند و باعزت زندگی کنند. میلز‌آن‌ویلز حدود 1میلیون وعده غذایی در روز را با استفاده از دو روش توزیع غذا سرو می‌کند؛ از طریق تحویل مستقیم غذا به سالمندان و بزرگسالان دارای معلولیت در خانه آنها یا از طریق ارائه وعده‌های غذایی به گروه‌هایی از افراد در مراکز اجتماعی یا مراکز مراقبتی. این سازمان همچنین برنامه‌هایی را اجرا می‌کند که به سالمندان اجازه می‌دهد تازمانی‌که ممکن است در خانه‌های خود زندگی کنند و از جایگزین‌های پرهزینه مانند بیمارستان‌ها و خدمات مراقبت در منزل خودداری کنند.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

تقویت اقتصاد محلی کار در 21 کشور

هیفراینترنشنال (Heifer International)،  در سال 1944 تأسیس شد و از آن زمان به یک سازمان غیرانتفاعی جهانی تبدیل شد که ماموریت دارد با حمایت و سرمایه گذاری در کشاورزان محلی و جوامع آنها به گرسنگی و فقر به روشی پایدار پایان دهد. این NGO در 21 کشور در سراسر جهان برای ایجاد معیشت برای کشاورزان محلی و تقویت اقتصاد محلی کار می‌کند. هیفراینترنشنال با مشارکت جوامعی کار می‌کند که به آنها خدمت و برنامه‌هایی را اجرا می‌کند که از کارآفرینان حمایت می‌کند. این سازمان دام‌هایی مانند: مرغ، گاو و بز را اهدا می‌کند و برای کمک به کشاورزان محلی برای ایجاد یک تجارت و دسترسی به زنجیره‌های بازار، مشاوره‌هایی به آنها ارائه می‌دهد. به این ترتیب خانواده‌ها می‌توانند برای امرار معاش خود درآمد داشته باشند و درآمد خود را افزایش دهند که به‌طور مستقیم امنیت و تغذیه را افزایش می‌دهد و پایداری محیط زیست را بهبود می‌بخشد. یکی از این برنامه‌ها «گذراندن هدیه» نام دارد که در آن هر کشاورز اولین فرزند ماده حیوان خود را می‌گذراند و فرصتی برای خانواده‌های نیازمند دیگر فراهم می‌کند تا معیشت خود را بهبود بخشند.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

پرداخت هزینه غذا برای کودکان

میلزشیر (Mealshare)، یک سازمان غیرانتفاعی است که در ایالات متحده و کانادا واقع شده است و متعهد به پایان‌دادن به گرسنگی در بین جوانان است. سازمان به همه افراد اجازه می‌دهد تا در دستیابی به ماموریت خود شرکت کنند بدون اینکه از آنها بخواهد در زندگی خود تغییراتی ایجاد کنند. این NGO با موسسات خیریه در سراسر جهان و رستوران ها برای تهیه غذا برای کودکان و جوانان در سراسر جهان همکاری می‌کند. میلزشیر از مدل “یک برای یک” استفاده می‌کند که افراد را قادر می سازد رستوران‌ها و مکان‌هایی را انتخاب کنند و هزینه غذا را بپردازند، سپس هزینه پرداخت شده، توسط تیم میلزشیر بین یک کودک نیازمند توزیع می‌شود.

تحول زندگی 10 میلیون نفر

پروژه بین‌المللی کنسرن (PCI)،  یک سازمان توسعه جهانی است که از نوآوری برای پایان‌دادن به گرسنگی، تقویت سلامت، غلبه بر مشکلات و کمک به زنان و دختران برای دستیابی به تغییرات در زندگی خود استفاده می‌کند. این NGO درحال‌حاضر در سراسر آسیا، آفریقا و آمریکا فعالیت دارد و زندگی نزدیک به 10 میلیون نفر را متحول می‌کند. همچنین برنامه‌های امنیت غذایی را اجرا می‌کند و در عین حال تلاش می‌کند تا علل اولیه این موضوع را شناسایی کند تا راه‌حل‌های پایدار را تضمین کند. از طریق کار خود، به ارکان امنیت غذایی در برنامه‌های خود می پردازد تا بتواند خدماتی جامع، زمینه‌ای و یکپارچه ارائه دهد.

ارائه غذای مغذی در 30 کشور

پنی‌استیناف ایالات ‌متحده ‌آمریکا (Penny Appeal USA)، یک سازمان توسعه غیرانتفاعی است که برای کاهش فقر از طریق برنامه‌های پایدار کار می‌کند. این سازمان با علل ریشه‌ای فقر مقابله می‌کند و شکاف بین تامین‌کنندگان مالی و جوامع فقیر را برای دستیابی به راه‌حل‌های بلندمدتی پر می‌کند که می‌تواند به فقر بین نسلی کمک کند. این سازمان برنامه جهان ما را تغذیه کنید (Feed Our World) را برای رفع نیازهای فوری گرسنگی در سراسر جهان و داخل کشور اجرا می‌کند. این NGO در بیش از 30 کشور غذای مغذی ارائه می‌دهد و درحال‌حاضر در افغانستان، بنگلادش، بوسنی و هرزگوین، کامرون، جمهوری آفریقای مرکزی، جیبوتی، مصر، اریتره، اتیوپی، گامبیا، گینه، گینه بیسائو، هند، اندونزی، عراق، کشمیر، کنیا، مالی، موریتانی، نپال، نیجر، نیجریه، پاکستان، فلسطین، سنگال، سیرالئون، سومالی، سودان، تانزانیا و یمن. از طریق این برنامه، پنی‌اپیل‌امریکا (Penny Appeal USA) به مردم کمک می‌کند تا خود را از فقر غذایی نجات دهند.

جوامع بدون گرسنگی

اتحاد برای پایان‌دادن به گرسنگی (Uniting to end hunger)، نام NGOای است که به گرسنگی در سال 2001 به‌عنوان بستری برای سازمان‌های سکولار و مذهبی برای پیوستن به مبارزه با گرسنگی تأسیس شد. این انجمن دارای بیش از 90 عضو متشکل از سازمان‌های غیردولتی، سازمان‌های مذهبی، شرکت‌ها، افراد، ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی، بنیادها، انجمن ها و دانشگاه‌ها است. این سازمان برنامه‌ای به‌نام “ابتکار جوامع بدون گرسنگی” را اجرا می‌کند که سهامداران محلی را گرد هم می‌آورد تا برای پایان‌دادن به گرسنگی در جوامع محلی خود و در سراسر ایالات متحده کار کنند. علاوه بر این، سازمان از طریق برنامه مشارکت ملی اتحاد، ظرفیت جوامع مدنی در کشورهای در حال توسعه را برای مشارکت در فرآیندهای سیاست‌گذاری امنیت غذایی، کشاورزی و تغذیه ایجاد می‌کند. در نهایت، اتحاد برای پایان دادن به گرسنگی با گردهم‌آوردن سیاست‌گذاران برای یادگیری در مورد موضوع گرسنگی حمایت می‌کند.

توسعه جامعه متمرکز بر کودک

فیدچیلدرن (Feed the Children)، نام NGOای است که در سال 1979 در ایالات متحده به‌عنوان یک سازمان غیرانتفاعی با تمرکز بر کاهش گرسنگی دوران کودکی تأسیس شد. این سازمان در ایالات متحده و تعدادی از کشورهای جهان فعال است و در آنها رویکرد توسعه جامعه متمرکز بر کودک را با برنامه‌های مرتبط با غذا و تغذیه، بهداشت و آب، آموزش و معیشت اجرا می‌کند. فیدچیلدرن با کودکان آسیب‌پذیر و جوامع محلی برای بهبود شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و محیطی آنها فعالیت می‌کند. هدف این سازمان، ارتقای امنیت مادران و کودکان در زمینه غذا و تغذیه با ارائه مهارت‌های لازم برای دستیابی به این مهم است. فیدچیلدرن حدود 600 کارمند در سطح بین‌المللی دارد که در روابط نزدیک با سایر سازمان‌ها و بازیگران برای دستیابی به تغییرات پایدار بلندمدت کار می‌کنند.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

پایان دادن به فقر در 20 کشور

فودفرهانگری (Food for the Hungry)، یک سازمان بین‌المللی است که با کمک به آسیب‌پذیرترین افراد در بیش از 20 کشور در سراسر جهان به دنبال پایان دادن به همه اشکال فقر انسانی است. این سازمان از این اعتقاد مسیحی پیروی می‌کند که هر فرد دارای ارزش ذاتی است و باید به همه بدون توجه به نژاد، مذهب یا ملیت کمک کرد. فودفرهانگری منابع متحول‌کننده زندگی مانند غذا، آب تمیز، کمک‌های پزشکی و همچنین آموزش‌و‌آموزش حرفه‌ای را فراهم می‌کند. این سازمان به‌طور فعال در بهبود معیشت جوامع با ارائه آموزش در مورد شیوه‌های کشاورزی به آنها فعالیت می‌کند. با اجرای تکنیک‌های جدید، جوامع با موفقیت غذای کافی را پرورش می‌دهند و دام کافی برای تغذیه خانواده خود و کسب درآمد اضافی از طریق فروش مازاد محصول در بازار پرورش می‌دهند.

دفاع از حق غذا

کاریتاس اینترنشنال کنفدراسیونی متشکل از بیش از 160 عضو است که در همه کشورهای جهان با هم کار می‌کنند و به سازمان‌های فقیر، آسیب پذیر و محروم بدون توجه به مذهب و نژادشان کمک می‌کنند. مقر این سازمان در رم است، در حالی‌که همه سازمان‌های ملی کاریتاس اعضای شبکه‌های منطقه‌ای کاریتاس و کنفدراسیون بین‌المللی هستند. در میان سایر مسائل مربوط به فقر، کاریتاس از حق غذا دفاع می‌کند، جایی‌که همه غذای کافی و مغذی دریافت می‌کنند. این سازمان با کار بر روی علل اصلی گرسنگی، کمبود غذا را برطرف می‌کند. بنابراین، به‌طور فعال توسعه روستایی و کشاورزی را ترویج می‌کند و تغییرات آب و هوایی را موردتوجه قرار می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که جوامع کمتر آسیب‌پذیر هستند. کاریتاس به جوامع، اهمیت تغذیه خوب و پرورش غذای مناسب را آموزش می‌دهد. در مواقع اضطراری، کاریتاس غذا توزیع می‌کند و غذای تکمیلی را برای آسیب پذیرترین افراد فراهم می‌کند.

بشردوستانه‌ترین سازمان‌های غیرانتفاعی

سیدپروگرام‌اینترنشنال (Seed Programs International)، یک سازمان بشردوستانه غیرانتفاعی جهانی با چشم‌انداز جهانی است که در آن حتی فقیرترین و محروم‌ترین افراد به دانه‌های زنده و دانش رشد و استفاده از غذا دسترسی دارند. ماموریت این سازمان ارائه بذر، تخصص و مواد آموزشی با کیفیت خوب به سازمان‌های بشردوستانه است که در سراسر جهان برای پایان‌دادن به گرسنگی و فقر کار می‌کنند. این سازمان معتقد است که ارائه بذرهای خوب و آموزش پرورش غذا به افراد می‌تواند به کاهش گرسنگی و بهبود تغذیه کمک کند. این امر با توانمند ساختن افراد برای پرورش سبزیجاتی حاصل می‌شود که سرشار از ریزمغذی‌هایی هستند که به‌طور معمول در رژیم غذایی آنها وجود ندارد و اغلب برای سلامتی ضروری هستند. این برنامه‌ها همچنین معیشت مردم را بهبود می‌بخشد، زیرا آنها را قادر می‌سازد تا از طریق فروش محصولات اضافی درآمد خود را به‌دست آورند و وابستگی خود را به غذای اهدایی کاهش دهند.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

بهبود کیفیت زندگی با توسعه ظرفیت‌های جهانی

انجمن بین‌المللی کشاورزی و توسعه روستایی (AIARD)، متشکل از اعضای بین‌المللی است که خود را وقف کاهش گرسنگی و توسعه کشاورزی کرده‌اند. اعضای آن متخصصانی از سازمان‌های غیردولتی، دانشگاه‌ها، شرکت‌های بخش خصوصی و سازمان‌های دولتی هستند. ماموریت این سازمان بهبود کیفیت زندگی همه مردم از طریق توسعه ظرفیت‌های جهانی برای پاسخگویی به چالش‌های جدید و کمک به بهبود امنیت غذایی، رفع فقر و حفاظت از محیط زیست برای تحریک رشد اقتصادی و توسعه پایدار است. انجمن حمایت از کشاورزی بین‌المللی و توسعه روستایی را با تأثیرگذاری بر سیاست‌گذاران، مؤسسات و اهداکنندگان و اطلاع‌رسانی به آنها در مورد استراتژی‌های مؤثر برای پیشبرد این دو موضوع در اقتصاد جهانی بسیج می‌کند. این NGO همچنین تعامل و همکاری بین همه سازمان‌های درگیر در توسعه بین‌المللی را ارتقا و توانایی‌های آنها را برای اجرای برنامه‌های توسعه گسترش می‌دهد.

ایجاد مرزهای جدید در کشاورزی (CNFA)

این سازمان در سال 1985 به‌عنوان یک سازمان بین‌المللی توسعه کشاورزی که در طراحی و اجرای طرح‌های کشاورزی پایدار و مبتنی بر سازمان تخصص دارد، تأسیس شد. ماموریت این NGO افزایش و حفظ درآمد روستایی در مناطق کمتر توسعه‌یافته جهان با کمک به کشاورزان و کارآفرینان روستایی، با هدف ساختن جهانی بدون گرسنگی است. این سازمان با جوامع، کسب‌وکارها، دولت‌ها و بنیادها همکاری می‌کند تا تقاضای روبه‌رشد موادغذایی در سراسر جهان را برآورده کند. این سازمان با فعال‌کردن تأمین مالی تجارت کشاورزی، بهبود بازاریابی و تقویت پیوندهای بازار در خاورمیانه، اروپای شرقی، قفقاز، آفریقا، دریای کارائیب و آسیای جنوبی و مرکزی به کشاورزان کمک می‌کند.

تولید غذاهای آماده؛ رفع سوء‌تغذیه جهانی

ادسیانوتریشن (Edesia Nutrition)، یک سازمان غیرانتفاعی است که ماموریت دارد به درمان و پیشگیری از سوءتغذیه اکثر جمعیت‌های آسیب‌پذیر در جهان کمک کند. این NGO برای تولید غذاهای آماده برای استفاده تخصصی شناخته شده است. ادسیا هر سال، میلیون‌ها بسته غذا را از طریق کانالی از کارگران بشردوستانه به کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه در سرتاسر جهان تحویل می‌دهد که در سخت‌ترین مکان‌ها کار می‌کنند. در حال حاضر، این سازمان حدود 100نفر از 25 کشور جهان را استخدام می‌کند. رویکرد ادسیا در رسیدگی به سوء‌تغذیه جهانی است؛ ازجمله گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان خردسال، مادران باردار و شیرده، افراد مبتلا به ایدز و موارد مشابه. علاوه بر این، آنها محصولاتی را برای سازمان‌هایی عرضه می کند که در شرایط اضطراری همراه با برنامه‌ریزی تغذیه کار می‌کنند.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

پیشبرد بخش آشپزی تمیز

وردسنترال‌کیچن (World Central Kitchen)، یک سازمان غیردولتی است که در هنگام بلایا غذا ارائه می‌دهد. این رستوران توسط سرآشپز مشهور خوزه آندرس در سال 2010 به‌عنوان پاسخی به فاجعه زلزله در هائیتی تأسیس شد. از آن زمان، این سازمان وعده‌های غذایی را در کامبوج، پرو، کوبا، نیکاراگوئه، زامبیا، اوگاندا، جمهوری دومینیکن و باهاما توزیع کرده است. یکی از فعالیت‌های اصلی این سازمان، پیشبرد بخش آشپزی تمیز با حمایت از فعالیت‌ها و برنامه‌های سازمانی در کشورهاست تا اطمینان حاصل شود که زنان از سراسر جهان به راه‌حل‌های آشپزی تمیزتر در خانه‌های خود دسترسی مقرون‌به‌صرفه دارند. این سازمان برنامه‌های آشپزی را برای آشپزهای مدارس در جوامع محروم اجرا می‌کند که توسط متخصصان آشپزی انجام می‌شود و با ایمنی و آموزش مواد غذایی سروکار دارد.

پایان دادن به گرسنگی

وای‌هانگر (WhyHunger)، یک سازمان غیردولتی است که برای رسیدگی به علل اصلی گرسنگی، مانند: نژادپرستی، فقر، جنسیت‌گرایی، تبعیض‌طبقاتی، همجنس‌گرا و سایر اشکال ستم کار می‌کند. این NGO  با چشم‌انداز عدالت اجتماعی کار می‌کند که در آن همه اعضا از نظر جسمی و روانی ایمن هستند و همه به منابعی دسترسی دارند که برای مشارکت کامل، پیشرفت و موفقیت نیاز دارند. این سازمان غیردولتی با همبستگی با جنبش‌های اجتماعی در سراسر جهان از حق غذا دفاع می‌کند. این سازمان همچنین برای تقویت صدای جامعه فعالیت می‌کند و داستان‌ها و نشریاتی را برای به اشتراک گذاشتن تجربیات شرکای خود تولید می‌کند، درحالی‌که برای تغییر سیستم غذایی خراب کار می‌کنند. هسته اصلی کار وای‌هانگر افزایش قدرت مردمی از طریق ایجاد و حمایت از جنبش‌ها و همچنین اتحاد با سازمان‌ها و رهبران مردمی است.

دسترسی 30میلیون نفر در جهان به موادغذایی مغذی

مرسی‌کورپس (Mercy Corps)، سازمان بین‌المللی است که در مواقع بلایا و بحران امداد اضطراری ارائه می‌کند و با ارائه امنیت غذایی، آموزش کشاورزی و خدمات پزشکی به جوامع کمک می‌کند تا برای مقابله با بلایای آینده انعطاف‌پذیری ایجاد کنند. مرسی‌کورپس با رسیدگی به علل گرسنگی و بهبود سیستم‌هایی که امکان دسترسی به غذا را فراهم می‌کند، با گرسنگی مقابله می‌کند. این NGO کشاورزان در سراسر جهان را به مردم و منابع متصل می‌کند تا تولیدات خود را افزایش دهند و خانواده‌های خود را تغذیه کنند و همچنین به جوامع کمک می‌کند تا محصولات کشاورزی و تولید دام خود را بهبود بخشند. در طول بحران، زمانی‌که منابع غذایی کوتاه یا غیرقابل دسترسی است، سازمان کمک‌های غذایی ارائه می‌کند. تاکنون، مرسی کورپس دسترسی بیش از 30میلیون نفر در سراسر جهان به مواد غذایی مغذی را بهبود بخشیده است.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

تامین 50درصد از نیاز کودکان به ریزمغذی‌ها

لانچ‌باکس (Lunchbox)، یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در آفریقای جنوبی است که بر روی برنامه‌های ناهار در مراکز رشد دوران کودکی کار می‌کند که آموزش پیش‌دبستانی را ارائه می‌دهند. بعد از مدرسه کمک‌های خانگی و برنامه‌های توسعه مهارت‌ها برای کودکان بی‌سرپرست را نیز بر‌عهده دارد. یکی از فعالیت‌های اصلی این سازمان، ارائه ناهار روزانه در مدارس برای کودکان ساکن در مناطق روستایی آفریقای جنوبی است. ناهار مدرسه از جعبه‌ای از محصولات ارسال‌شده هر ماه، با غذای پر از ریزمغذی‌ها ایجاد می‌شود تا اطمینان حاصل شود که کودکان تا 50درصد از نیاز روزانه خود به ریزمغذی‌ها را دریافت می‌کنند. این سازمان بر مدارس شرکت‌کننده نظارت می‌کند و داده‌های میدانی را جمع‌آوری می‌کند تا اطمینان حاصل کند که برنامه‌ها مطابق با استانداردهای آن اجرا می‌شوند. حمایت از مدارس حداقل برای یک سال ارائه می‌شود و تا زمانی که مدرسه نیاز داشته باشد، ادامه می‌یابد.

فعالیت در 17 کشور

فودفورپور (Food for the Poor)، یکی از بزرگترین سازمان‌های توسعه بین‌المللی مبتنی بر ایمان در ایالات متحده است. انگیزه کار این سازمان با ایمان به خدا و گسترش عشق به همه مردم صرف نظر از نژاد و منشأ آنها است. آنها درحال‌حاضر در 17 کشور در سراسر آمریکای لاتین و کارائیب فعالیت می‌کنند. غذا برای فقرا غذای نجات‌بخش، مسکن امن، آب سالم، مراقبت‌های بهداشتی، امداد اضطراری، پروژه‌های خرد و آموزش را برای فقرا فراهم می‌کند. این سازمان فعالیت‌های خود را در محل از طریق کلیساهای محلی و رهبران جامعه با توانمندسازی آنها و تامین کالا به آنها انجام می‌دهد.

غذای بیشتری برای خانواده‌ها

وان‌اکرفاند (One Acre Fund)، یک سازمان غیردولتی است که با خدمت و حمایت از کشاورزان در کنیا، تانزانیا، رواندا، بوروندی و مالاوی برای پایان‌دادن به گرسنگی تلاش می‌کند. این سازمان بذر و کود را براساس اعتبار در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد که این منابع را مقرون‌به‌صرفه و قابل‌دسترس می‌کند. از جمله فعالیت‌های دیگر، این سازمان آموزش‌های کشاورزی را در زمینه بهبود برداشت انجام می‌دهد و به کشاورزان کمک می‌کند تا روابط خود را با بازرگانان محلی ایجاد کرده و محصولات خود را با خیال راحت ذخیره کنند. این به کشاورزان کمک می‌کند تا برداشت‌های خود را بهبود بخشند و غذای بیشتری برای خانواده‌ها و جوامع خود تولید کنند.

تامین 75درصد موادغذایی جهان با NGOها

حرف ‌آخر 

سازمان‌های غیردولتی به‌دلیل تخصص و دسترسی به منابع مهم اطلاعاتی، تأثیرگذار هستند. سهم قابل‌توجهی از کمک‌های بشردوستانه در حال حاضر از طریق NGOها ارسال می‌شود. با این حال، در برخی موارد، تعداد بسیار زیاد سازمان‌های غیردولتی و همچنین تنوع آنها، توسعه یک رویکرد هماهنگ برای مشکلات خاص را برای آنها دشوار می‌کند. از اواخر قرن بیستم، برخی از دولت‌ها به قدرت و نفوذ فزاینده سازمان‌های غیردولتی واکنش نشان داده و آنها را به غیردموکراتیک بودن و پاسخگوبودن تنها در برابر کسانی که بودجه آنها را تأمین می‌کنند، متهم کرده‌اند. دولت‌های دیگر سعی کرده‌اند از شرکت برخی از سازمان‌های غیردولتی در مجامع بین‌المللی تصمیم‌گیری جلوگیری کنند. با وجود این مشکلات، سازمان‌های غیردولتی همچنان نقش مهمی در توسعه هنجارها و قوانین جهانی در طیف وسیعی از مسائل فراملی ایفا می‌کنند.

سوالات متداول 

سازمان‌های غیردولتی چه زمانی توسعه یافتند؟

از زمان جنگ جهانی دوم و به‌ویژه از دهه 1970، سازمان‌های غیردولتی به‌ویژه در سطوح ملی و محلی گسترش یافته‌اند. در سطح بین‌المللی، تعداد زیادی سازمان غیردولتی برای رسیدگی به مسائلی مانند حقوق بشر، حقوق زنان و حفاظت از محیط زیست ایجاد شده است. در عین حال، سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی به بازیگران مهمی در امور جهانی در سازمان ملل متحد و آژانس‌های تخصصی آن و سایر مجامع تبدیل شده‌اند. عوامل مختلفی مانند جهانی‌شدن به رشد سازمان‌های غیردولتی کمک کرده‌اند. گسترش روزافزون موضوعات فراملی مانند رشد کنفرانس‌های جهانی تحت حمایت سازمان ملل، انقلاب ارتباطات و گسترش دموکراسی که جامعه مدنی را تقویت کرده، باعث شده افراد سازمان‌ها را آزادانه‌تر تشکیل دهند و فعالیت کنند.

بهترین موسسات خیریه غذایی کدامند؟

بهترین موسسات خیریه که در آمریکا با گرسنگی مبارزه می‌کنند عبارتند از؛ فیدینگ‌امریکا (Feeding America)، میلزآن‌ویلز (Meals on Wheels)، نه‌کید‌هانگرری (No Kid Hungry)و میدوست‌فودبانک (Midwest Food Bank). این خیریه‌ها باهم جان هزاران نفر را از مبارزه با گرسنگی نجات می‌دهند.

6000 سازمان غیردولتی بین‌المللی چگونه شکل گرفتند؟

اگرچه سازمان‌های غیردولتی از نظر اندازه، سازمان و رویکرد به‌طور قابل‌توجهی متفاوت هستند، اما باور اساسی دارند که افراد اصولگرایی که باهم کار می‌کنند، می‌توانند از طریق سازمان‌دهی مردمی، استفاده خلاقانه از اطلاعات و استراتژی‌های سیاسی پیچیده، برای حل مشکلات انسانی و زیست‌محیطی فعالیت کنند. سازمان‌های غیردولتی نقش محوری در مبارزات جهانی علیه برده‌داری، تجارت عاج، صید نهنگ، خشونت علیه زنان، آپارتاید در آفریقای جنوبی و گسترش سلاح‌های هسته‌ای ایفا کرده‌اند. در اوایل قرن 21، حدود 6هزار سازمان غیردولتی بین‌المللی به رسمیت شناخته شدند.

اشتراگ گذاری مطلب

تبلیغات

با اشتراک در خبرنامه فودکس، همیشه در جریان جدیدترین اخبار و ترندهای تغذیه و سلامتی قرار بگیرید.

درباره ما

پلتفرم دیجیتال فودکس ایران با نوآوری، گسترش همکاری‌های بین‌المللی و افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان به همکاری‌های بخش‌های مختلف صنعت غذا و نوشیدنی ایران سرعت و سهولت می‌بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

فرم درخواست حضور در فروشگاه صنعت غذا و نوشیدنی

"*" indicates required fields

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال

فرم درخواست مشارکت در برنامه با متخصصان غذا ونوشیدنی

"*" indicates required fields

Max. file size: 128 MB.
در برند غذا و نوشیدنی
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال