Search
Close this search box.

پلتفرم تخصصی صنایع غذایی و کشاورزی ایران

جاذبه‌های گردشگری غذاهای ایرانی

13 دقیقه
جاذبه‌های گردشگری غذاهای ایرانی

گردشگری غذا، در دنیای اقتصاد از ترندهای جهانی کارآمد محسوب می‌شود و ارزآوری این صنعت مورد توجه کشورهای مختلف قرار گرفته است. از طرفی گردشگری غذا نوعی گردشگری است که امروزه در جذب توریست‌ها و گردشگران بسیار تاثیر‌گذار است. این نوع گردشگری به بررسی و جستجوی غذاهای خاص و ناشناخته هر منطقه می‌پردازد که آشنایی با فرهنگ‌های غذایی گوناگون اهمیت توجه به آن را دوچندان می‌سازد. موضوع گردشگری غذا تنها در خوردن غذا خلاصه نمی‌شود و تمام افراد این کره خاکی را شامل می‌شود؛ حال با هر روشی که با غذا ارتباط داشته باشد. ما در فودکس‌ایران به‌عنوان استارت‌آپی که در حوزه صنعت غذا فعالیت داریم، تلاش می‌کنیم تا با یاری شما عزیزان بر اهمیت گردشگری غذا بیشتر توجه نماییم.

گردشگری غذا در ایران؛ شهرهای جاذب توریست

هر کشوری با توجه به فرهنگ خود، غذاهای خاص و مختلفی دارد. کشور ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و هر نقطه از آن دارای غذا‌های خوشمزه و متنوع است. این ویژگی باعث شده است که هر کدام از شهرهای ایران به تنهایی یک مقصد گردشگری برای غذا محسوب شود و سالانه میزبان گردشگران و توریست‌های بسیاری از نقاط مختلف کشور و جهان باشد.

بهترین مقصد گردشگری غذا ایران کجاست؟

بهترین مقصد گردشگری غذا ایران کجاست؟

استان گیلان با بیش از ۴۰۰ نوع غذای متنوع و رنگارنگ، توانسته جایگاه نخست تنوع غذا در ایران را از آن خود کند و همواره یکی از بهترین مقاصد گردشگری ایران به‌شمار رود. رشت یکی از شهرهای مهم این استان است. غذاهای سنتی و محلی رشت، سبب شده که گردشگری غذا رشت، باعث جذب توریست به این منطقه از سراسر کشور شود. گردشگری غذا در گیلان از مهم‌ترین جاذبه‌های توریستی ایران است. میرزا قاسمی، کولی، آلو مسما، سیر قلیه، اناربیج، باقلا خورش، ترش تره، باقلا قاتق، کویی تره، سیرابیج، واویشکا، ترش آش و پامادور قاتوق، خوشمزه‌ترین غذاهای محلی و سنتی استان گیلان و شهرهای مختلف آن مانند رشت و بندرانزلی هستند.

پیشنهاد مطالعه: غذاهای محلی گیلان

گردشگری غذا در مشهد

شهر مشهد مقصدی برای گردشگری غذا به‌شمار می‌رود که افراد زیادی سالانه به آن مراجعه می‌کنند. شله مشهدی و شیشلیک از غذاهای معروف این شهر هستند که در فهرست آثار معنوی ایران به‌خاطر کیفیت و طعم خاص به ثبت رسیده‌اند. نکته جالب توجه در طبخ شله مشهدی، حجم زیاد گوشت گوساله و گوسفند در آن است. زمان طبخ این غذا مانند آش‌ها و حلیم‌ها طولانی است و در کل استان خراسان با سبک و سیاق مختلفی طبخ می‌شود.

گردشگری غذا در مازندران

گردشگری غذا در مازندران

مازندران بر اساس آمارهای رسمی سالانه میزبان دست‌کم ۶۰ میلیون نفر گردشگر است. تقریبا بیشتر این گردشگران بر خلاف سایر مناطق کشور هنگامی که به مازندران سفر می‌کنند، فهرست غذایی رنگارنگی را بر حسب نوع تفریحشان در شبانه‌روز، اعم از این که در ساحل دریا مستقر باشند یا در کوهپایه و جنگل، برای خود تدارک می‌بینند. غذاهای محلی و بومی معروف مازندران شامل کئی پلا، گرماز، اسفنا پهلو، مالابیج، آش گزنه، کرک بپرس، کئی بره و بیج بیج است که می‌تواند با برندسازی در منوی واحدهای پذیرایی به ویژه در گردشگری بوم‌گردی قرار گیرد. جالب است بدانید که مالابیج یا مالاتا را می‌توان یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای محلی مازندران دانست که طعم بسیار لذیذی دارد و معمولا در وعده شام صرف می‌شود. مالابیج در حقیقت به ماهی شکم‌پری گفته می‌شود که روی هیزم کبابی شود. اما دو نکته اساسی در طبخ این غذای مازندرانی وجود دارد که آن را از سایر ماهی‌های شکم‌پری که تابه‌حال میل کرده‌اید، متمایز می‌کند؛ اول اینکه ادویه‌ها و مواد میانی به کار رفته در این غذا بسیار مهم هستند، زیرا طعم بسیار متفاوتی به آن می‌دهند و نکته دوم اینکه طبخ آن بر روی هیزم قطعا طعم آن را لذت‌بخش‌تر خواهد کرد.

گردشگری غذا در قزوین

گردشگری غذا در قزوین

استان قزوین از موقعیت جغرافیایی و آب‌و‌هوایی منحصربه‌فردی برخوردار است که تاثیر فراوانی در تنوع غذایی آن دارد و غذاها و شیرینی‌های سنتی این استان، نه تنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر دارای محبوبیت بسیاری است. اگر سفر به قزوین، مهد هنر خوشنویسی را به‌عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کنید، پس از گذر از خیابان سپه و تماشای نفایس میراثی قزوین، بد نیست سری به رستوران‌های خوب قزوین بزنید و از طعم غذاهای سنتی قزوین لذت ببرید. اگر قیمه نثار قزوین را برای سرو کردن انتخاب کردید، بی‌شک انتخاب شما، بهترین بوده است! چرا که قیمه نثار قزوین تنها یک غذا نیست؛ بلکه یک اثر معنوی برای استان محسوب می‌شود. قیمه نثار قزوین از محبوب‌‌ترین و در عین حال معروف‌‌ترین غذاهای سنتی استان قزوین محسوب می‌شود و به‌دلیل استقبال گردشگران داخلی و خارجی از طعم و عطر این غذای اصیل قزوینی، طبخ آن از حوزه جغرافیایی استان قزوین پا را فراتر نهاده و در حال حاضر در بسیاری از شهرهای بزرگ کشور مانند تهران، کرج، مشهد، قم و شهرهای شمال کشور طبخ می‌شود. سرو قیمه نثار قزوین در مهمانی‌های بزرگ خانوادگی، ایام عید، مراسم و تشریفات مهم صورت می‌گیرد. در حال حاضر، مهارت سنتی پخت قیمه نثار، دانش بومی کشت سنتی گیاهان دارویی الموت، حلیم قزوین، قرابیه قزوین، شیرینی حاج کریمی قزوین، پخت شیرینی بهشتی قزوین، باقلوای سنتی قزوین و مهارت سنتی پخت شیرینی اتابکی یا ولیعهدی قزوین مورد بررسی قرار گرفته تا با تایید اعضای شورا این آثار در فهرست میراث ملی ناملموس کشور به ثبت برسد. قیمه نثار، از محبوب‌ترین و در عین حال معروف‌‌ترین غذاهای سنتی استان قزوین است که طعم خاص و خوشمزه آن تا مدت‌ها زیر دندان می‌ماند. شیرین پلو، کوکو شیرین، مرصع پلو، دیماج، آش دوغ قزوین و آش ماش پیازو قزوین، به‌همراه شیرینی‌های سنتی قزوین نظیر نان چایی، نان برنجی، نازک پسته و باقلوا از دیگر خوشمزه‌های مطرح و سنتی قزوین است که هریک به نوبه خود، دارای طعمی بی‌نظیر است.

قیمه نثار قزوین که ریشه تاریخی در قزوین دارد، در گذشته غذایی اعیانی بوده و به هنگام حکومت شاه عباس در قزوین، بیش‌تر از سایر زمان‌ها، مورد اقبال قرار گرفته بود. قیمه نثار قزوین نیز علاوه بر طعم خوبی که دارد از ظاهر دلربایی برخوردار است. ترکیب خلال پوست پرتقال، در کنار زرشک و خلال پسته و خلال بادام، ظاهری زیبا و دلچسب به سفره می‌بخشد. سرو این غذای خوب، همانند چلو گوشت است. بدین صورت که خورشت آن، لابه‌لای پلو ریخته می‌شود و در انتها روی غذا با برنج زعفرانی، زرشک و آجیل مخصوص تزئین می‌شود. برای طبخ این غذا نیاز به ادویه مخصوص قیمه نثار است که می‌توان آن را در عطاری‌های مطرح و به نام قزوین تهیه کرد. قزوینی‌ها، معمولا این غذا را همراه با سبزی خوردن تازه، ماست و ترشی میل می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم هنگام سفر به این شهر زیبا، حتما این غذای بی‌نظیر و منحصربه‌فرد و بومی را امتحان کرده و از طعم فوق‌العاده‌ آن لذت ببرید.

گردشگری غذا در کرمانشاه

گردشگری غذا در کرمانشاه

کرمانشاه از آن دسته استان‌هایی به‌شمار می‌رود که به‌ علت تنوع غذایی بالا، به یکی از مقاصد گردشگری برای غذا در ایران تبدیل شده است. در کرمانشاه شهرهای زیادی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها دارای فرهنگ و غذاهای محلی متنوع و منحصربه‌فردی هستند. خورشت کنگر، خورشت خلال، دنده کباب، آش عباسعلی، آش‌ سورانه، آش کرمانشاهی، دست پیچ، شلمین، جرگ و بز، والک پلو، کوکو پاغازه، ونوشک پلو و کوفته نخود از غذاهای محلی کرمانشاه به‌شمار می‌روند که در هر شهر به سبک‌های مختلفی طبخ می‌شوند. در مقاله غذاهای محلی کرمانشاه، طرز تهیه این غذاها‌ بیان شده است.

گردشگری غذا در خوزستان؛ غذاهای تند

خوزستان یکی دیگر از مقاصد گردشگری برای غذا در ایران است. این استان با توجه به شرایط اقلیمی خاص، با غذاهای محلی و تند خود در کشور معروف شده است. از معروف‌ترین غذاهای معروف این استان می‌توان به قلیه‌ماهی، نافله‌ خوزستان، پاکوره یا پاکورا، کبه‌ عربی، امگشت، آش ارده خوزستانی، ماهی تنوری صُبوری، حمیس توله، اشکنه دزفول و شوربا اشاره کرد که در هر کدام از شهرهای این استان، از سبک‌های مختلفی برای پخت آن‌ها استفاده می‌شود. همچنین نون‌ چربی یکی از معروف‌ترین غذاهای شهر دزفول است که پیشنهاد می‌کنیم هنگام سفر به این استان، حتما نوش جان کنید.

گردشگری غذا در یزد

گردشگری غذا در یزد

اگر به شهر یزد سفر کنید، حتما عاشق معماری ایرانی و اصالت این شهر می‌شوید. اما یزد به‌ جز جاذبه‌های طبیعی و معماری، غذاهای خوشمزه‌ای هم دارد و یزدی‌ها را می‌توان جزو خوش‌خوراک‌ترین مردم ایران دانست. غذاهای سنتی یزد تنوع بالایی دارند و در اکثر رستوران‌های این شهر هم سرو می‌شوند؛ پس گردشگران به راحتی می‌توانند طعم‌های جدید غذاهای محلی یزد را بچشند و از خوردن آن‌ها لذت ببرند. اکثر ما با سوغات شهر یزد، یعنی قطاب و شیرینی‌های بی‌نظیر این شهر آشنا هستیم اما شناختی از غذاهای سنتی یزد نداریم. برخی از معروف‌ترین غذاهای محلی یزد، عبارتند از: قیمه یزدی، خورشت به آلو، کوفته لپه، کوفته نخودچی، قلیه کدو، آش کدو، آش ماش، تاس کباب یزدی، آش آبغوره و آش گندم.

یکی از نکات جالب درباره مردم یزد این است که مردم این استان با توجه به نوع آب‌وهوا سبک غذایی خود را تغییر می‌دهند. مثلا در ماه‌های سرد سال ارده و شیره در اکثر خانه‌های یزدی پیدا می‌شود و سرو چای همراه با نبات و قند یزدی در وعده صبحانه رواج دارد. همچنین یزدی‌ها در زمستان میان‌وعده‌ای از توت خشک و گردوی کوبیده‌شده درست کرده و میل می‌کنند.

یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی یزد، قیمه یزدی است. این غذا مشابه خورشت قیمه است، اما در آن به جای لپه از نخود دو تکه شده (لپه نخود) استفاده می‌شود و ترکیبات اصلی آن شامل گوشت، پیاز، دارچین و لیمو عمانی است. در دستور پخت سنتی قیمه یزدی، از رب گوجه فرنگی استفاده نمی‌شود اما امروزه برخی‌ها هنگام پخت، رب هم به این خورشت اضافه می‌کنند.

یزد شیرینی‌های خوشمزه‌ای هم دارد. شیرینی‌های معروف یزد یکی دو تا نیستند و اگر در این شهر به قنادی‌ها سر بزنید، ویترین آن‌ها شما را حسابی مجذوب خواهد کرد. پشمک‌های خوشمزه یزدی در هیچ کجای ایران رقیب ندارند و اگر بخواهید طعم واقعی و ناب باقلوا را بچشید، در یزد بهترین آن را تجربه خواهید کرد. در واقع شهر یزد، شیرینی‌های خوشمزه و اختصاصی زیادی دارد که از دیرباز در این خطه از ایران‌زمین، رواج داشته‌اند. اگر می‌خواهید یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های یزد را بچشید، حتما شیرینی لوز را امتحان کنید. این شیرینی در طعم‌های بادامی، پسته‌ای، نارگیلی و… عرضه می‌شود. پشمک یزدی هم با طعم عالی و خوشمزه‌اش، برای همه یک شیرینی فوق‌العاده خواهد بود. پشمک یزدی با آرد، شکر، سرکه، روغن و آب تهیه شده و با طعم‌های عسلی، کاکائویی و کاراملی عرضه می‌شود. حاجی بادام هم یک شیرینی سنتی یزدی است که به شکل توپک‌های ریز و ترد دیده می‌شود و میل‌ کردن آن، به همراه چای یا دیگر نوشیدنی‌های داغ، بسیار جذاب خواهد بود. نان سوروک از نان‌های سنتی شهر یزد محسوب می‌شود. این نان به حدی خوشمزه است که حتی میل‌ کردن آن به‌تنهایی نیز فوق‌العاده جذاب خواهد بود. البته معمولا یزدی‌ها نان سوروک را به همراه پنیر یا کره و حتی حلوا میل می‌کنند. نقل یزدی با عطر عالی هل و ترکیب پسته و بادام در آن، چیزی متفاوت است. نقل یزدی در دهان آب می‌شود و بدون آن که به دندان‌ها بچسبد، نرم و لطیف است. البته نقل‌های یزدی نیز تنوع طعم دارند و شما می‌توانید نقل مورد سلیقه و طبع خود را از میان تنوع بالای نقل‌های یزدی به‌راحتی انتخاب کنید. از نقل یزدی هم برای پذیرایی و هم مراسم عروسی و تزئین سفره عقد عروس استفاده شده و از این‌رو یک نوع شیرینی یزدی بسیار خوش‌یمن به‌حساب می‌آید.

نان برنجی یزدی نیز از جمله شیرینی‌های معروف یزد است که در تهیه آن از آرد برنج، تخم‌مرغ، شکر، آرد سفید، هل، روغن و گلاب استفاده می‌شود. شیرینی نان برنجی، عطر و طعمی بسیار خوش داشته و نوع اصیل و یزدی آن، زمانی که به دهان می‌گذارید، پودر شده و هضم راحتی نیز دارد. از این شیرینی می‌توان برای مراسم و مهمانی‌ها استفاده کرد. نان برنجی اصل یزد، بسیار ترد بوده و کاملا پودری و خوش خوراک است.

حلوا ارده از خوردنی‌های شیرین بسیار مقوی است که بیشتر برای وعده صبحانه استفاده می‌شود. یزدی‌ها، حلوا ارده را به‌عنوان عصرانه به همراه نان سنگک نیز میل می‌کنند. ترکیب حلوا ارده با چای خوش‌رنگ، فوق‌العاده بوده و کودکان نیز علاقه زیادی به آن دارند. همین‌طور اگر تابه‌حال امتحان نکرده‌اید، حلوا ارده و پنیر را با هم نوش جان کرده و ترکیب خاص شور و شیرین آن را بچشید.

قطاب هم از شیرینی‌های سنتی و قدیمی یزد است که با داشتن طعم ترد و عالی، برای دورهمی‌ها، میز شب عید و هر مجلس دیگری، فوق‌العاده به نظر می‌رسد. باقلوای یزدی در سراسر ایران معروف است و در حقیقت به‌عنوان یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌ها در کشور شناخته می‌شود. حتی باقلوای یزد در شمار شیرینی‌های صادراتی قرار داشته و طعم عالی و بی‌نظیر آن رقیبی ندارد.

گردشگری غذا در کاشان

گردشگری غذا در کاشان

غذاهای محلی کاشان که گوشت پایه ثابت اکثرشان است، بسیار لذیذ و خوشمزه‌اند و فقط با یک بار چشیدن طعم‌شان تا همیشه زیر دندانتان می‌ماند. سفر به کاشان فقط لذت قدم زدن در کوچه پس کوچه‌های معطر و مدهوش‌کننده‌ با عطر گلاب نیست، بلکه سفری خوشمزه به طعم‌های ماندگار هم هست. غذاهای محلی کاشان، از گوشت لوبیا تا شفته سماق همه خوش‌مزه هستند.

گوشت لوبیا، معروف و پرطرفدار بین غذاهای محلی کاشان است. شفته نخودچی هم یکی دیگر از غذاهای سنتی کاشانی‌هاست. در کاشان به گوشت قلقلی، شفته می‌گویند و شفته نخودچی به خاطر طبع گرمی که دارد یک غذای مناسب و خوشمزه برای فصل سرماست. ترکیبات این غذا شامل گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، آرد نخودچی و کمی سبزی خشک‌شده به همراه سسی از رب انار و پیاز می‌شود. اگر طرفدار طعم‌های ترش هستید، حتما در سفر به کاشان این غذای لذیذ را بچشید. غذاهای محلی و سنتی کاشان متنوعند که شامل شفته بادمجان، آبگوشت بِه که ترکیبی عجیب ولی خوش‌مزه دارد، می‌شود. شاید در ابتدا ترکیب به و آبگوشت کمی عجیب به نظر برسد، اما باید بدانید که این غذا مزه ترش و لذیذی دارد که به یک بار امتحان کردن آن می‌ارزد. این آبگوشت پرطرفدار کاشانی از ترکیب گوشت و حبوبات و میوه به تهیه می‌شود و طعم ترش خود را هم مدیون رب انار یا آب اناری است که در آن می‌ریزند. نخود آله یکی دیگر از غذاهای سنتی کاشان است که شباهت زیادی به قیمه دارد. همانطورکه گفتیم، گوشت یکی از پایه‌های ثابت غذاهای سنتی کاشان است و در چلو دیزی هم گوشت لذیذ سردست یا ران انتظارتان را می‌کشد. چلو دیزی را می‌توان آبگوشتی دانست که با برنج پخته می‌شود. در واقع برای تهیه چلودیزی بعد از پخت کامل گوشت و لوبیا چشم بلبلی، برنج را به مواد اضافه می‌کنند تا مانند کته بپزد.

گردشگری غذا در اصفهان

گردشگری غذا در اصفهان

شهر اصفهان یکی از مقاصد متفاوت گردشگری برای غذا در ایران است. چرا که غذاهای این شهر بیشتر به صورت تریت بوده و از برنج در آن‌ها استفاده نمی‌شود. کمتر کسی وجود دارد که اسم بریان اصفهان را نشنیده باشد. این غذا یکی از غذاهای سنتی و معروف اصفهان است که با گوشت گوسفند تازه طبخ می‌شود. یخمه ترش، کباب مشتی، کوفته شوید باقالی، تاس کباب، کوفته‌کشک، دلمه برگ‌مو اصفهانی، حلیم ماش و قمری، کله‌جوش، آش سماق، خورش نعنا جعفری، خورش ماست و کاچی هفت دخترون از معروف‌ترین غذاهای سنتی اصفهان به‌شمار می‌روند. اگر با بریونی اصفهان آشنا نیستید، مقاله غذاهای محلی اصفهان طرز تهیه آن را کاملا شرح داده است.

گردشگری غذا در شیراز

شهر شیراز در کنار جاذبه‌های گردشگری تاریخی خود، دارای انواع غذاهای سنتی است. به‌همین دلیل امروزه به‌عنوان مقصد گردشگری غذا توانسته است در جذب توریست‌های غذایی به‌خوبی عمل کند. مرغ مسمای شیرازی، غذای شیرازی توتوه، آلو پلو شیرازی، کلم پلو شیرازی، لای پلو شیرازی، قورمه به، کباب پلو شیرازی، دو پیازه‌آلو، آش سبزی و آب پیازک، و یخنی نخود از معروف‌ترین غذاهای محلی شیراز به‌شمار می‌روند. با آش انار یکی از غذاهای محلی شیراز آشنا هستید؟

گردشگری غذا در تبریز

گردشگری غذا در تبریز

کمتر کسی وجود دارد که تبریز و کوفته‌های مخصوص آن را نشناسد! شهر تبریز یکی دیگر از مقصدهای گردشگری غذا در ایران است. کوفته تبریزی یکی از معروف‌ترین غذاهای سنتی تبریز است که از تازه‌ترین مواد تهیه می‌شود. از غذاهای معروف این شهر می‌توان از دلمه برگ مو، خورش هویج، کوکو لوبیاسبز، آش آبغوره، آش اوماج، دویماج، قارنی یاریخ، آش میوه، قورما شورباسی و سوتی پلو نام برد.

گردشگری غذا در قشم

جزیره زیبای قشم با جاذبه‌های مختلف گردشگری همچون غذا و مراکز دیدنی، یکی از مهم‌ترین قطب‌های گردشگری در ایران به‌شمار می‌رود. این جزیره دارای غذاهای محلی و سنتی مخصوص ویژه‌ای است. کلمبا، ماهی‌کبابی، مهیاوه، پودینی کوسه، برنج‌ دیشو، کاتوغ و زیبون از معروف‌ترین غذاهای این جزیره به‌شمار می‌روند.

گردشگری غذا در ایران؛ ۲۵۰۰ غذای متنوع

سفر دریچه‌ای جدید است به جاذبه‌ها و مکان‌های دیدنی، اقوام و آداب‌ و رسوم مختلف، سوغات و کشف غذاهای جدیدی که چشیدن طعم آن‌ها احساسی وصف‌ناپذیر را پیش روی انسان می‌گشاید. تجربه طعم‌ غذاهای خوشمزه، نکته هیجان‌انگیز سفر برای مردم جهان است. غذا یکی از انگیزه‌های گردشگری در بسیاری از کشورهای جهان است. گردشگری غذا نیز به‌‌عنوان بخشی از این صنعت می‌تواند در جذب گردشگر، کسب درآمد و انتقال فرهنگ بسیار موفق عمل کند. یکی از معیارهای سفر، انتخاب غذاهای خوشمزه و متفاوت است، و گردشگری غذا روزبه‌روز در حال رشد است. ما ایرانی‌ها بیش از ۲۵۰۰ نوع غذا، ۱۰۹ نوع نوشیدنی و انواع نان و شیرینی داریم و همچنین، مکتب آشپزی ایرانی یکی از سه مکتب اصلی خوراک در کنار مکاتب آشپزی رومی و چینی است.

جایگاه غذا در فرهنگ ایرانی

جایگاه غذا در فرهنگ ایرانی

ایران همواره به‌عنوان مهد فرهنگ و تمدن مطرح شده است که پیشینه تاریخی هم دارد. کشورمان غذاهای خوشمزه‌ و متنوعی هم دارد. غذاهای ایران بسیار خاص هستند، به‌گونه‌ای که بخشی از جاذبه‌های فرهنگی مناطق مختلف کشور به حساب می‌آیند.

گردشگری خوراک و غذا در ایران

صنعت گردشگری، غذا و خوراک جایگاه ویژه‌ای در دنیای امروز دارد. اغلب رستوران‌ها، هتل‌ها و اقامتگاه‌ها نیز به ترویج فرهنگ غذایی خود می‌پردازند. قابلیت ایران در زمینه تنوع غذایی را می‌توان متاثر از ویژگی جغرافیای کشور، تنوع قومی و نژادی ایرانیان دانست. به این معنا که به‌دلیل وجود مراتع و شرایط جوی خاص و امکان پرورش گیاه و دام، آبگوشت‌های شمال‌ غرب ایران بی‌نظیر است. در نواحی مرکزی ایران که آب‌وهوای خشک دارند بیشتر از سبزی‌های خشک استفاده می‌کنند و در جنوب کشور به‌دلیل وجود دریا و اقیانوس بیشتر غذاهای دریایی رواج دارد.

اهمیت توجه به گردشگری غذا

چرخش سود و بازده اقتصادی قابل توجه، مهم‌ترین دلیلی است که توجه ویژه به حوزه گردشگری غذا را توجیه می‌کند. با توجه به این موضوع، گردشگران دامنه وسیع‌تری از انتخاب‌های غذایی را پیش رو دارند. این ویژگی باعث افزایش جذابیت‌های سفر می‌شود. استفاده از غذاهای محلی که اغلب سالم و ارگانیک هستند، میزان ابتلا به مسمومیت‌های غذایی در سفر را هم کاهش می‌دهد.

جمع‌بندی

صنعت گردشگری در سال‌های اخیر به‌عنوان یکی از صنایع بزرگ اقتصادی در سراسر جهان مطرح شده است که سالانه درآمد قابل توجهی را برای کشورها به همراه می‌آورد. از این رو، هرچه برنامه‌ریزی دقیق‌تر و علمی‌تری پیرامون آن صورت گیرد، موفقیت در تحقق منابع مالی بیشتر میسر می‌شود. ضمن اینکه، صرف‌نظر از مسائل مادی و اقتصادی، توجه به صنعت گردشگری موجب انتقال مفاهیم فرهنگی یک تمدن به دیگر کشورها می‌شود. هر نقطه‌ای از ایران غذای محلی مخصوص به خودش را دارد که طعم غالب غذاها و موادی که در پخت آن‌ها استفاده می‌شوند و شیوه طبخ‌شان، حرف‌های زیادی درباره سنت‌ها و فرهنگ آن منطقه برای گفتن دارند.

سوالات متداول

جاذبه‌های گردشگری غذا در ایران کدامند؟

آش میوه، خورشت غوره بادمجان و آبگوشت کلم و آبگوشت سیب سیرغوره همدان، کوفته هلو، رب پلو، آش انار، قنبرپلو، دو پیازه و فالوده و مسقطی شیراز و شیشلیک مشهد و آش شلغم، خورشت ریواس و بلغور پلو، نان سمنو و نان زردی خراسان جنوبی همه و همه در زمره جاذبه‌های گردشگری غذا در ایران هستند.

جاذبه‌های گردشگری غذای شمال ایران کدامند؟

فسنجان با گوشت مرغابی، بورانی کدوحلوایی و بورانی بادمجان کبابی، ماست دلالی و نازخاتون مازندران و کباب ترش، شیش انداز، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی، کوکوی خاویار، زیتون پرورده و حلوای دورنگ گیلان جاذبه‌های غذایی خوشمزه ایرانی هستند.

چرا گردشگران خارجی معتقدند که گردشگری غذا در ایران رنگارنگ است؟

غذاهای ایران از آبگوشت ماست و آبگوشت کشک (قورت شورباسی) استان آذربایجان غربی، کوفته تبریزی و آش اوماج استان آذربایجان شرقی گرفته تا سوهان، آش و آبگوشت قم، خورشت به آلو، حلیم بادمجان و شیرینی‌های کلمپه، کماج، نان چرخی، زیره، قاووت و پسته کرمان، همگی پر از طعم‌های هیجان‌انگیز و رنگ‌های متنوع هستند.

اشتراگ گذاری مطلب

تبلیغات

با اشتراک در خبرنامه فودکس، همیشه در جریان جدیدترین اخبار و ترندهای تغذیه و سلامتی قرار بگیرید.

درباره ما

پلتفرم دیجیتال فودکس ایران با نوآوری، گسترش همکاری‌های بین‌المللی و افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان به همکاری‌های بخش‌های مختلف صنعت غذا و نوشیدنی ایران سرعت و سهولت می‌بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

فرم درخواست حضور در فروشگاه صنعت غذا و نوشیدنی

"*" indicates required fields

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال

فرم درخواست مشارکت در برنامه با متخصصان غذا ونوشیدنی

"*" indicates required fields

Max. file size: 128 MB.
در برند غذا و نوشیدنی
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال