ما در این مقاله شرکتهای مختلفی از قبیل کوکاکولا، پپسی، نستله، دنون و گروه دکتر پپر اسنپل را از لحاظ استفاده از بستهبندیهای پایدار مقایسه کردیم. این شرکتها در تولید قوطیهای پت و استفاده از تکنولوژی نوآورانه در بستهبندیهای جدید مورد بررسی قرار گرفتند. همراه ما در مجله فودکس باشید.
مقایسه شرکتهای مختلف کار سادهای نیست. بهطور مثال شرکتی مثل کوکاکولا که در مقایسه با بقیه بسیار بزرگتر است، اهداف وسیعی دارد. بنابراین قوانین، موقعیت جغرافیایی و سهام چنین شرکتهایی در تدوین اهداف آنها نقش بهسزایی دارند.
در بررسی اهداف غولهای صنایع غذایی، 4 مورد مهم را در بین شرکتهای تولید نوشیدنی بررسی کردیم:
کوکاکولا (Coca Colla)؛ هدفگذاری بینالمللی در تولید نوشیدنیهای گازدار
پپسی (Pepsi)؛ هدفگذاری بینالمللی در تولید نوشیدنی و میانوعده
نستله (Nestlé)؛ هدفگذاری برای تولید آبمعدنی، نسپرسو، محصولات بهداشتی و غذای حیوانات خانگی در سراسر شعب و زیرمجموعهها
دنون (Danone)؛ هدفگذاری برای تولید آبمعدنی و لبنیات در سراسر شعب
گروه دکتر پپر اسنپل (Keurig Dr Pepper)؛ هدفگذاری در تولید نوشیدنیهای غیرالکلی و قهوه در امریکای شمالی
بستهبندیهای قابل بازیافت
ابرشرکتهای تولید نوشیدنی با هدفی مشترک سعی دارند تا سال 2025 تمام محصولات خود را در بستهبندیهای قابل بازیافت عرضه کنند. در حال حاضر، قوطیها و بطریهای پلاستیکی قابل بازیافت هستند، اما اجزای دیگر آنها مثل درب و کلاهک بهطور کامل بازیافت نمیشوند.
جالب است بدانید که همیشه اصطلاح “قابل بازیافت” بهمعنای “بازیافتپذیر” نیست. برخی از این قوطیها کامل بازیافت نمیشوند یا زیرساخت لازم در تمام مناطق برای بازیافت آنها وجود ندارد.
کوکاکولا اعلام کرده است که تا سال 2025، بستهبندی محصولات خود را 100درصد قابل بازیافت خواهد کرد. تا سال 2018 این شرکت تقریبا 88درصد از بستهبندی محصولات خود را قابل بازیافت کرده است.
شرکت پپسی اعلام کرده که تا سال 2025، بستهبندی 100درصد محصولات خود را قابل بازیافت، قابل شستشو و سازگار با محیط زیست خواهد کرد.
شرکت نستله هم تا سال 2025، تمام محصولات خود را در بستهبندی قابل بازیافت یا قابل استفاده مجدد، عرضه خواهد کرد.
کمپانی گروه دکتر پپر اسنپل تا سال 2025، بستهبندی محصولات خود را کاملا قابل بازیافت و قابل تبدیل به کمپوست عرضه میکند.
شرکت بینالمللی دنون هدف خود را تا سال 2025 مشخص کرده و قرار است تمام محصولات آن در بستهبندیهای قابل بازیافت، قابل استفاده مجدد و قابل تبدیل به کمپوست عرضه کند. بررسیها نشان میدهند که این شرکت تا سال 2017 موفق شده 86درصد از محصولات خود را به این شکل روانه بازار کند.
جمعآوری و بازیافت
ظروف قابل بازیافت لزوما بازیافت نمیشوند. در حال حاضر، ابتکارات مختلفی برای تشویق مصرفکنندگان برای بازیافت قوطیها بهکار میرود. با این حال، میزان مشارکت مصرفکنندگان در تفکیک و بازیافت قوطیها در بیشتر مواقع قابل بررسی نیست.
طرفداران بطریهای پلاستیکی معتقد هستند که مشکل، بطریهای پلاستیکی نیستند. عدم بازیافت و رها کردن آنها در اقیانوسها و خشکی مشکل اصلی است. تقریبا صدها سال طول میکشد تا یک بطری در طبیعت تجزیه شود.
اهداف مشخص
کوکاکولا اظهار کرده که قصد دارد تا سال 2030 تمام بطریها و قوطیهای برند خود را جمعآوری و بازیافت کند. در راستای این هدف تا سال 2017 توانسته 57درصد بطریهای خود را جمعآوری کند و دوباره آنها را به چرخه تولید بازگرداند.
دنون اعلام کرده که طبق دستورالعملهای اتحادیه اروپا، هدف خود را جمعآوری بطریها قرار دادهاست و قرار است تا سال 2025 تقریبا 90درصد قوطیهای خود را جمعآوری کند.
پتهای بازیافتی
یکی از مشکلات بطریهای پلاستیکی این است که در تولید آنها از پلاستیک خام استفاده میشود. جایگزینی پتهای بازیافتی، استفاده از پلاستیک خام را به حداقل میرساند.
چالش اساسی در استفاده از پتها، قابل دسترس بودن و کیفیت آنها است. شرکتها دست به ابتکارات مختلفی میزنند تا ایمنی استفاده از پتهای بازیافتی را افزایش دهند. بهطور مثال، شرکت کوکاکولا در راستای این هدف خود، از چرخه صنعت استفاده میکند تا به پتهای بیشتری برای بازیافت دسترسی پیدا کند.
کوکاکولا سعی دارد تا سال 2030، تقریبا 50درصد بطریهای خود را با استفاده از پتهای بازیافتی تولید کند.
تا سال 2025، پپسی قصد دارد 25درصد قوطیهای خود را با استفاده از محتوای بازیافتی تولید کند و همزمان پلاستیک خام را 30درصد کاهش دهد.
نستله در این مسیر همسو با کوکاکولا پیش میرود و قرار است تا سال 2025 تقریبا 50درصد بستهبندی محصولاتش با استفاده از پتهای بازیافتی باشد.
شرکت KDP تا سال 2025 در بستهبندی محصولات خود در سراسر دنیا، 30درصد از محتوای بازیافتی استفاده خواهد کرد.
دنون در سال 2021، پتهای بازیافتی را در تولید آب معدنی بهکار میگیرد و قصد دارد تا سال 2025 استفاده از مواد بازیافتی را 30درصد در محصولاتش افزایش دهد. استفاده از پت بازیافتی در بطریهای آبمعدنی به 50درصد افزایش مییابد و در آب معدنی اوین (Evian) تقریبا 100درصد از پت استفاده میشود.
بررسیها نشان میدهد تا سال 2017 استفاده از پت در محصولات دنون 14درصد افزایش داشته است.