محققان پس از یک مطالعه در ایالت متحده آمریکا نشان دادند افرادی که مقادیر بیشتری از غذاهای فرآوریشده مصرف میکنند، با احتمال بیشتری دورههایی از بیماری افسردگی را تجربه خواهند کرد. پس از بررسی این یافتههای جدید شاید بهتر باشد در خوردن غذاهای فرآوریشده تجدیدنظر کنیم. با بررسی این گزارش در مجله فودکس همراه ما باشید.
مصرف غذاهای فرآوریشده ممکن است تاثیر منفی قابلتوجهی بر سلامت روان ما داشته باشد. محققان کالج پزشکی اشمیت در دانشگاه آتلانتیک فلوریدا، نمونهی آماری گسترده از جمعیت آمریکا را مورد مطالعه قرار داده و تعداد روزهایی که افراد موردتحقیق نوشیدنیهای شیرین و فرآوردههای گوشتی بازسازیشده مصرف کردند و میزان تغییرات حالت روحی و بیحوصلگی آنها را اندازهگیری کردند.
محققان برای بررسی احساسات، سه دستهی افسردگی خفیف، روزهای مضطرب و تعداد روزهای ناسالم روانی را که افراد تجربه کرده بودند، درنظر گرفتند. یافتههای ایشان براساس پاسخ 10.359 بزرگسال بالای 18سال به نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالت متحده بوده است.
درحالیکه مطالعات پیشین، شواهدی پیرامون ارتباط میان مصرف غذاهای فرآوریشده و افسردگی ارائه کردهاند، اما دادهها در مورد سایر علائم نامطلوب سلامت روان، ازجمله اضطراب و روزهای ناسالم روانی، اندک است.
نتایج این مطالعه که در مجله Public Health Nutrition منتشر شد، نشان داد افرادی که میزان بیشتری از غذاهای فرآوریشده مصرف میکنند، بیشتر به علائم منفی سلامت روان چون افسردگی خفیف، روزهای مضطرب، و روزهای ناسالم روانی مبتلا میشوند. با توجه به نمونه آماری گسترده، نتایج این مطالعه قابلتعمیم به کل ایالات متحده و همچنین سایر کشورهای غربی با میزان مشابه مصرف غذاهای فرآوریشده است. با توجه به اثرات منفی مصرف غذاهای فرآوریشده، شاید برای شما نیز سوال باشد که چگونه غذای سالم بخوریم؟
اریک هچت، نویسنده مسئول و دانشیار دانشگاه آتلانتیک فلوریدا، دراینباره میگوید: «غذاهای فرآوریشده بهعلت داشتن قند افزوده، چربی اشباع، نمک زیاد و پروتثین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی کم، میزان کالری بالا و ارزش غذایی پایینی دارند.»
او در ادامه افزود: «بیش از 70درصد غذاهای بستهبندیشده در ایالات متحده در دستهی غذاهای فرآوریشده قرار گرفته و این میزان حدود 60درصد از کل کالری مصرفشده توسط آمریکاییها را تشکیل میدهد. با توجه به این آمار و ارقام و اثرات مصرف غذاهای فرآوریشده، مطالعه ما پیامدهای قابلتوجهی برای سلامت عمومی و مطالعات بالینی خواهد داشت.»
چالز اچ. هنکنز، نویسنده و کارشناس ارشد مشاوره تحصیلی در FAU، درمورد این مطالعه گفت: «دادههای این مطالعه اطلاعات مهم و مرتبطی را به مجموعهای از شواهد مبنی بر اثرات نامطلوب غذاهای فرآوریشده بر سلامت روان، اضافه میکند. البته برای آزمایش بسیاری از فرضیههای فرموله شده از این داده های توصیفی، تحقیق اپیدمیولوژیک تحلیلی نیاز است.»
در پایان با درنظر گرفتن یافتههای جدید و اثرات منفی غذاهای فرآوریشده بر سلامت جسم و روان، بهتر است این غذاها را بهتر شناخته و در خوردن آنها زیادهروی نکرده و به عادات سالم غذایی روی بیاوریم.
راهنمای زندگی سالم در سال 2022 را در مجله فودکس حتما بخوانید.