براساس برآوردها سال 2050، هوش مصنوعی جایگزین انسان میشود و کشورهای کنونی بهصورت کلونیهایی درمیآیند که در آن افرادی زندگی میکنند که همسو باهم باشند.
در حال حاضر، هوش مصنوعی (artificial intelligence) باهدف تولید ماشینهای هوشمند، تلاش میکند جایگزین هوش انسانی شود. در این زمینه جیپیتی-4 نقشی مهم دارد. چت جیپیتی نوعی شبیهسازی هوش انسانی برای کامپیوتر است. این ربات بهگونهای برنامهنویسی شده که مانند انسان فکر کند و از رفتار او تقلید کند. چتباتهای مجهز به هوش مصنوعی یکی از جدیدترین ابزارهایی هستند که برای کارآمدترکردن کشاورزی استفاده میشود.
مایکروسافت هم با آوردن چتبات (ChatGPT) به Bing، سعی دارد تا مدل جستجو اینترنت را دگرگون کند. این سوژه که از دغدغههای اصلی محققان دهه اخیر است باعث تمرکز بیشتر در این حوزه شده است. آیا دقت و توانایی این ربات تاحدی است که باعث ایجاد تحولی در صنعت غذا و کشاورزی شود؟ فکر میکنید بشر امروزی به نوعی ربات تبدیل میشود؟ بدیهی است این نگرانی وجود دارد که هوش مصنوعی ممکن است باعث کاهش نیاز به نیروی انسانی شود. بهنظر شما چتبات میتواند جایگزینی مناسب برای هوش انسان باشد؟ تا چه حد میتواند صنعت کشاورزی را متحول کند؟ استفاده از هوش مصنوعی باعث درآمدزایی میشود یا بهبود کشاورزی؟
در مجله فودکس جزئیات تحقیقی را میخوانید که توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انجام شده است. در این مقاله، جیپیتی-4 را با عناوینی مانند ربات مشهور هوش مصنوعی، ترنسفورمر تولیدگر از پیش آموزش دیده ۴ مینامیم.
چگونه چتباتهای هوش مصنوعی، کشاورزی را متحول میکنند؟
در سالهای اخیر، چتباتهای هوش مصنوعی (AI) بهعنوان ابزاری برای کمک به کشاورزان برای بهینهسازی، بهرهوری بیشتر و سودآوری، موردتوجه قرار گرفتهاند. یکی از قدرتمندترین رباتهای چت هوش مصنوعی در حال حاضر جیپیتی-4 (GPT-4) است؛ یک مدل پردازش زبان طبیعی (NLP) که توسط هوش مصنوعی توسعه یافته است. این هوش مصنوعی قادر به درک زبان انسان و ارائه پاسخ دقیق و بهموقع به سؤالات کشاورز است.
4 مزیت اصلی جیپیتی-4 در صنعت کشاورزی
اول، جیپیتی-4 میتواند برای بهبود دقت تجزیه و تحلیل محصول و خاک استفاده شود. با تجزیه و تحلیل دادههای تصاویر ماهوارهای و هواپیماهای بدون سرنشین، این هوش مصنوعی میتواند تغییرات جزئی در خاک و پوشش گیاهی را تشخیص دهد و به کشاورزان این امکان را میدهد تا برای افزایش عملکرد یا جلوگیری از هدررفت محصول، اقدام بهموقع انجام دهند.
دوم، این هوش مصنوعی میتواند به کشاورزان کمک کند تا تولید خود را با بهینهسازی و تصمیمگیری مناسب و بهموقع به حداکثر برسانند. با استفاده از آن برای دسترسی به دادههایی در مورد آبوهوا، شرایط خاک و هجوم آفات، کشاورزان میتوانند تصمیمات آگاهانهتری در مورد زمان کاشت، آبیاری و برداشت محصولات خود بگیرند.
سوم، جیپیتی-4 میتواند به کشاورزان کمک کند تا با آخرین روندها و فناوریها در صنعت کشاورزی حرکت کنند. با تجزیه و تحلیل دادهها از منابع مختلف، میتواند بینشی در مورد تکنیکها و محصولات جدید به کشاورزان ارائه دهد و آنها را در مورد مشکلات یا فرصتهای بالقوه آگاه کند.
در نهایت، این هوش مصنوعی میتواند به کشاورزان کمک کند تا با صرفهجویی در زمان و هزینه و اتوماتیک کردن کارهای روزمره، نظارتی دقیق بر محصول و کنترل آفات داشته باشند. با استفاده از این تکنولوژی، کشاورزان میتوانند برای تمرکز بر سایر جنبههای مهم کسب و کارشان بیشتر وقت بگذارند.
بهطورکلی، جیپیتی-4 این پتانسیل را دارد که صنعت کشاورزی را متحول کند. این کار با ارائه ابزارهایی برای به حداکثررساندن تولید و سوددهی به کشاورزان انجام میشود. همانطور که این فناوری به پیشرفت خود ادامه می دهد، مزایای بالقوه این هوش مصنوعی همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد.
پیش از این در مقالهای در فودکس به تأثیر هوش مصنوعی بر صنایع غذایی پرداختیم.
افزایش بازده محصول با جیپیتی-4
جمعیت جهان بهسرعت در حال افزایش است، بنابراین مردم به شیوههای کشاورزی کارآمدتری نیاز دارند که بتوانند محصولاتی با بازدهی بالاتر و منابع کمتر تولید کنند. هوش مصنوعی یک راهحل بالقوه برای این چالش ارائه می دهد، زیرا این توانایی را دارد که روش رشد و مدیریت محصولات را متحول کند.
پیشرفتهای اخیر در پردازش زبان طبیعی (NLP)، توسعه ترانسفورماتور از پیش آموزشدیده مولد جیپیتی-4 را امکانپذیر کرده است. یک فناوری هوش مصنوعی قدرتمند که میتواند محصول را براساس یک درخواست خاص تولید کند.
در حال حاضر تیمی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در حال آزمایش این فناوری هستند تا دریابند که چگونه می توان از آن برای افزایش عملکرد محصول استفاده کرد.
این تیم تحقیقاتی میگوید: جیپیتی-4 در حال حاضر برای تجزیه و تحلیل مجموعههای بزرگی از دادهها و پیشنهاد راهکارهایی برای بهینهسازی تولید محصول استفاده میشود. میتوان از آن برای توسعه مدلهایی استفاده کرد که اثرات انواع مختلف خاک و سایر عوامل محیطی را بر عملکرد محصول پیشبینی میکند. همچنین میتوان از آن برای شناسایی کارآمدترین استراتژیهای کاشت و برداشت و همچنین مقدار بهینه آب، کود و سایر نهادهها استفاده کرد. با ترکیب این دادهها با دادههای آب و هوا و خاک در زمان واقعی، جیپیتی-4 میتواند به کشاورزان کمک کند تا تصمیمات آگاهانهای در مورد زمان و نحوه استفاده از بهترین شیوهها برای محصولات خود بگیرند.
بنابر اظهار تیمی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که بر روی این پروژه تحقیق میکنند: جیپیتی-4 علاوه بر کمک به بهینهسازی تولید محصول، میتواند برای توسعه طراحی مدلهایی استفاده شود که به کشاورزان در پیشبینی و برنامهریزی رویدادهای شدید آب و هوایی کمک میکند. این فناوری را می توان برای ایجاد پیش بینیهای خاص محصول و آگاه سازی کشاورزان از بهترین شیوهها برای آمادهسازی و واکنش به رویدادهای آب و هوایی شدید استفاده کرد.
آنها میگویند: ترنسفورمر تولیدگر از پیش آموزش دیده ۴ این پتانسیل را دارد که در روش انجام تحقیقات کشاورزی تحولی ایجاد کند. با استفاده از قدرت پردازش زبان طبیعی، این هوش مصنوعی میتواند برای ایجاد آگاهی بیشتر از مجموعه دادههای بزرگ استفاده شود و به محققان کمک کند تا استراتژیهای جدیدی برای بهبود عملکرد و پایداری محصول توسعه دهند. بهرغم پتانسیل این نسخه از ربات مشهور هوش مصنوعی برای متحولکردن کشاورزی، چالشهایی نیز وجود دارد که باید قبل از استقرار آن در مقیاس بزرگ برطرف شوند. بهعنوان مثال، این فناوری باید آزمایش و اصلاح شود و منابع دادهها باید شناسایی و ارزیابی شوند. علاوهبراین، پیامدهای اخلاقی استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی باید در نظر گرفته شود؛ مانند احتمال جهتگیری در تصمیمگیری کشاورزان.
محققان این تیم میگویند: جیپیتی-4 این پتانسیل را دارد که شیوه رشد و مدیریت محصولات را متحول و به تضمین عرضه جهانی غذا و افزایش بازده محصول کمک کند. با استفاده از قدرت هوش مصنوعی، کشاورزان و محققان کشاورزی میتوانند برای توسعه استراتژیهایی برای بهبود تولید و پایداری محصول با یکدیگر همکاری کنند.
کارآمدترکردن کشاورزی با چتباتهای (Chatbots) مجهز به هوش مصنوعی
کشاورزی یک صنعت ضروری است که به تامین غذا برای جهان کمک میکند، اما کاری دشوار است. با ادامه پیشرفت فناوری، کشاورزان بیشتری به هوش مصنوعی روی میآورند تا شغل خود را آسانتر کنند. چتباتهای مجهز به هوش مصنوعی یکی از جدیدترین ابزارهایی هستند که برای کارآمدتر کردن کشاورزی استفاده می شود.
چتباتها برنامههای رایانهای هستند که از پردازش زبان طبیعی برای فعالکردن تعاملات مکالمه با کاربران استفاده میکنند. این چتباتها برای کمک به کشاورزان در انجام وظایف مختلف، مانند ارائه مشاوره در مورد انتخاب محصول، پیشبینی الگوهای آبوهوا و مدیریت موجودی، طراحی شدهاند.
این چتباتها میتوانند در طول زمان اطلاعات بیشتری را هم یاد بگیرند، زیرا دادههای بیشتری را در مورد نیازهای کاربر و شرایط کشاورزی جمعآوری میکنند. این باعث می شود آنها در درازمدت کارآمدتر و قابل اعتمادتر باشند، زیرا میتوانند توصیههای مناسب به کشاورز ارائه دهند.
این چتباتهای مبتنی بر هوش مصنوعی نه تنها برای کشاورزان مفید هستند، بلکه برای خردهفروشان مواد غذایی و شرکتهای کشاورزی نیز مفید هستند. با جمعآوری دادهها از ربات چت، شرکتها میتوانند بینشی در مورد چگونگی مدیریت بهتر زنجیره تامین خود و بهبود خدمات مشتری بهدست آورند.
استفاده از چتباتهای مجهز به هوش مصنوعی به انقلابی در کشاورزی و کارآمدترکردن آن کمک میکند. با ادامه پیشرفت فناوری، کشاورزان بیشتری میتوانند از مزایای این ابزار نوآورانه بهره ببرند.
کاهش تلفات کشاورزی با جیپیتی-4
به گفته دانشمندان این تیم؛ تحقیقات اخیر نشان میدهد که چتبات های مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند برای کاهش تلفات کشاورزی استفاده شوند. با کمک چتباتهای مبتنی بر هوش مصنوعی، کشاورزان میتوانند اطلاعات به موقع درباره تهدیدات احتمالی برای محصولات، مانند رویدادهای شدید آبوهوایی یا مسائل آفات دریافت کنند و اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خطرات انجام دهند.
پژوهشگران اظهار داشتهاند: در این تحقیق، پردازش زبان طبیعی را با یک ربات چت مبتنی بر هوش مصنوعی که با استفاده از مدل زبان جیپیتی-4 آموزش داده شده بود، ترکیب کردهاند تا سیستمی را ایجاد کند که برای کاهش تلفات کشاورزی طراحی شده است.
این تیم با استفاده از این سیستم، ارائه اطلاعاتی به کشاورزان را آزمایش کرد تا در زمان لازم و موقعیتهای غیرمنتظرهای مانند: رویدادهای آبوهوایی، آفات محصولات کشاورزی و هجوم آفات آنان را مطلع سازد و با تجزیه و تحلیل پاسخ کشاورزان به توصیههای چت بات، اثربخشی آن را در کاهش تلفات ارزیابی کرد. نتایج نشان داد که بهطور متوسط ضرر و زیان کشاورزان تا 5.5 درصد کاهش یافته است که حداکثر آن حدود 16درصد است.
دانشمندان این گروه تحقیقاتی معتقدند که مطالعهشان شواهد قانعکنندهای ارائه میکند که چتباتهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند ابزاری مؤثر در کمک به کشاورزان برای کاهش خسارات کشاورزی باشند. علاوهبراین، این مطالعه نشان میدهد که استفاده از این رباتهای گفتگو میتواند به زمینههای دیگر، مانند نظارت و پیشبینی گسترش آفات، علفهای هرز و بیماریها در محصولات گسترش یابد.
یافتههای این تیم بر پتانسیل چتباتهای مبتنی بر هوش مصنوعی در کمک به کشاورزان برای کاهش تلفات کشاورزی و بهبود عملکردشان تأکید میکند. همانطور که فناوری هوش مصنوعی همچنان در حال پیشرفت است، این تحقیق نمونهای از چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای بهرهمندی بخش کشاورزی ارائه میدهد.
بهبود بهرهوری کشاورزی با GPT-4
در سالهای اخیر، هوش مصنوعی بهطور فزایندهای در صنعت کشاورزی رواج یافته است. فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی، مانند روباتیک و یادگیری ماشینی، برای سادهسازی فرآیندها، بهبود عملکرد محصول و کاهش هزینههای مرتبط با تولید استفاده میشوند. اکنون، تحقیقات جدید نشان میدهد که رابطهای مکالمه مبتنی بر هوش مصنوعی، مانند جیپیتی-4، میتوانند برای بهبود بهرهوری کشاورزی نیز مورداستفاده قرار گیرند.
جیپیتی-4 یک سیستم پردازش زبان طبیعی است که توسط اپنال (OpenAI) توسعه یافته است. این یک نسخه پیشرفته از سیستم جیپیتی-3 (GPT-3) است که در سال 2020 منتشر شد و قدرتمندترین سیستم پردازش زبان طبیعی است که تاکنون ساخته شده است. این هوش مصنوعی قادر به درک زبان پیچیده و ایجاد پاسخ های معنادار است.
محققان دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو (UCSD) در حال بررسی پتانسیل این ربات مشهور هوش مصنوعی برای کاربردهای کشاورزی هستند. محققان یک رابط مکالمه مبتنی بر این هوش مصنوعی را ایجاد کردهاند که میتواند برای ارائه مشاوره کشاورزی به کشاورزان استفاده شود. این سیستم میتواند به سوالات مربوط به رشد محصول، کنترل آفات و سایر موضوعات کشاورزی پاسخ دهد.
این محققان دریافتهاند که رابط مکالمه جیپیتی-4 از روشهای سنتی مشاوره کشاورزی مؤثرتر است. این سیستم دقیقتر، سریعتر و قابل اعتمادتر از روشهای سنتی است. علاوهبراین، مقرون بهصرفهتر است، زیرا به پرسنل یا آموزش اضافی نیاز ندارد.
محققان اکنون درحال بررسی راههای دیگری برای استفاده از جیپیتی-4 در صنعت کشاورزی هستند. آنها در حال بررسی نحوه استفاده از این سیستم برای نظارت بر مزارع زراعی و ارائه بازخورد در مورد سلامت خاک، جمعیت آفات و سایر عوامل محیطی هستند. آنها همچنین در حال بررسی پتانسیل استفاده از این هوش مصنوعی برای توسعه سیستم های کشاورزی دقیق هستند که میتواند بهطور چشمگیری عملکرد محصول را بهبود بخشد و هزینههای مرتبط با تولید را کاهش دهد.
پتانسیل جیپیتی-4 برای بهبود بهرهوری کشاورزی بسیار زیاد است. اگر تحقیقات بیشتر در مورد کاربردهای کشاورزی این نسخه از ربات مشهور هوش مصنوعی موفقیتآمیز باشد، میتواند شیوه رشد کشاورزان و مدیریت مزارع خود را متحول کند. همچنین میتواند به روشهای تولید کشاورزی کارآمدتر و مقرونبهصرفهتر منجر شود و در نتیجه امنیت غذایی و رونق اقتصادی بیشتر در سراسر جهان را بههمراه داشته باشد.
حرف آخر
جیپیتی-4 توانایی ایجاد تحولی شگرف در زمینه تولید و بهینهسازی محصولات کشاورزی دارد. جالبتر اینکه بستری را فراهم میکند تا محصولی با کیفیت بیشتر و پایدارتر تولید شود. بدیهی است انجام اینکار با استفاده از چتباتهای مجهز به هوش مصنوعی امکانپذیر است و زمینه لازم را برای فعالیت و نوآوری محققان کشاورزی فراهم میسازد. در صورت ادامه فعالیت چتباتها میتوانند اطلاعات بیشتری را ذخیره کنند و به کشاورزان توصیههایی را ارائه دهند تا کیفیت محصولاتشان را ارتقا دهند.