Search
Close this search box.

پلتفرم صنایع غذایی و کشاورزی ایران

استارت‌آپ‌های برتر صنایع غذایی و نوشیدنی 

5 دقیقه
استارت‌آپ‌های برتر صنایع غذایی و نوشیدنی 

استارتاپ‌های فعال در زمینه تهیه و توزیع غذا توانسته‌اند به‌واسطه مدیریت صحیح و اتکا بر طرح‌های نوآورانه در زمینه شیوه طبخ غذا و نحوه توزیع آن، فعالیت‌های خود را گسترش دهند. در فودکس‌ایران به‌طور اجمالی با روند فعالیت استارت‌آپ‌های برتر صنایع غذایی و نوشیدنی آشنا می‌شوید.

استارتاپ‌های برتر غذا و نوشیدنی آسیا

هر ساله هزاران استارت‌آپ در دنیا راه‌اندازی می‌شوند و دنیای تکنولوژی هر روز در حال پیشرفت و معرفی ایده‌های جدید است؛ ایده‌های نوآورانه و خلاقانه‌ای که با سرعتی بسیار بالا در گوشه و کنار دنیا در حال شکل‌گیری هستند.

فوول‌فودز (FUL Foods)

فوول‌فودز، استارت‌آپی در هلند

فوول‌فودز، استارت‌آپی در هلند است که به‌‌عنوان یک نوشیدنی فوق‌العاده شناخته می‌شود. نوشیدنی‌های این شرکت از طریق یک فرایند به خصوصی و با بهره‌گیری از ویتامین و موادمعدنی موجود در یک جلبک سبزآبی به نام اسپیرولینا (Spirulina) تولید می‌شوند. نکته جالب ‌توجه در خصوص این جلبک این است که دی‌اکسیدکربن را دریافت کرده و آن را به اکسیژن و نیتروژن تبدیل می‌کند. در واقع این جلبک باعث افزایش اکسیژن موجود در زمین می‌شود. از آنجایی‌ که صنعت غذا به‌‌عنوان یکی از مخرب‌ترین صنایع در حوزه تولید دی‌اکسیدکربن شناخته می‌شود، مدیران این استارت‌آپ با اجرای این طرح، گام بزرگی در جهت کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی برداشته‌اند. از سوی دیگر، تولید این جلبک نیاز به کود، آفت‌کش و همچنین آب قابل‌ ملاحظه‌ای ندارد و می‌توان گفت اسپیرولینا، سدی در برابر جنگل‌زدایی، از دست‌رفتن تنوع زیست‌محیطی و بیابان‌زدایی است که در نهایت مانع آلودگی هوا می‌شود.

آورآی (Oureye)

استارت‌آپ هندی آورآی، در حوزه نظارت خودکار بر رستوران‌ها، هتل‌ها و آشپزخانه‌ها فعالیت می‌کند. پلتفرم تحلیل ویدئویی مبتنی بر هوش مصنوعی، به کاربر اجازه می‌دهد نظارت دقیقی بر فعالیت‌های آن‌ها داشته باشد. در واقع هرگونه انحراف از استانداردهای آشپزخانه و بهداشت، رصد شده و هشدار لازم اعلام می‌شود. این استارت‌آپ برخلاف دوربین‌های مداربسته که فقط تخلف را ثبت می‌کنند، به‌طور آنلاین فعالیت‌های کارکنان و مشتریان را بررسی می‌کنند. به‌طور مثال باجه‌های صورت‌حساب بدون کاربر را شناسایی و به مدیران رستوران یا آشپزخانه عملکردهای واحد را گزارش می‌دهد. همین امر سبب می‌شود که مدیر با تصمیمات به‌‌موقع مانع از بروز مشکلات شود.

کُکُ (Coco)

استارت‌آپ امریکایی کُکُ، ربات متحرک از راه دور تحویل غذا است. هنگامی که مشتری به‌‌صورت آنلاین غذای خود را سفارش می‌دهد، ربات به سمت رستوران موردنظر حرکت کرده و پس از تحویل سفارش، به‌سمت مقصد اعلام شده، حرکت می‌کند. از آنجایی‌ که بخش تحویل صنایع غذایی فاقد پرسنل بوده و مشاغل این رسته به‌‌عنوان مشاغل دائمی شناخته نمی‌شوند، این ربات هزینه به‌ کارگیری نیروی کار را کاهش می‌دهد. از طرفی چون اغلب افراد تحویل‌دهندهٔ غذا، در برخی از دقایق به فکر انجام کارهای شخصی خود بوده و یا به‌دلیل مشکلات، امکان حضور در محل کار را ندارند، همین امر سبب می‌شود که کُکُ، به یک تحویل‌دهنده فوق‌العاده تبدیل شود.

بلو‌ بایوساینس (Bluu Biosciences)

بلو‌ بایوساینس (Bluu Biosciences)

بلو‌بایوساینس، استارت‌آپ آلمانی است که در حوزه غذاهای دریایی فعالیت می‌کند. نحوه فعالیت این شرکت به این صورت بوده که سلول‌های بنیادی ماهی را استخراج می‌کند. بودجه این شرکت بیش از ۸ میلیون دلار است و با بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی ماهی، روش نوینی برای تولید محصولات دریایی ابداع نموده است.

کیچ (Kitch)

این استارت‌آپ در امارات مستقر است و آشپزخانه‌های مجهزی به مساحت ۲۰ متر مربع در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. این فعالیت شرکت کیج، سبب می‌شود تا رستوران‌ها دامنه فعالیت خود را گسترش داده و به‌ آسانی با افزایش شعبه آشپزخانه‌های خود، غذا را سریع‌تر و راحت‌تر در اختیار مشتری قرار دهند. براساس اطلاعات ارائه‌شده در وبسایت این استارت‌آپ، بودجه سالیانه این شرکت ۱۵ میلیون دلار است و در کشورهای مختلف دارای شعبه است.

تولید ۴هزار استارت‌آپ در سال ۲۰۲۲

بر اساس آمارها، در سال ۲۰۲۲ بیش از ۴ هزار استارت‌آپ در حوزه فناوری غذا در جهان تاسیس شد. با این وجود، فقط برخی از آن‌ها توانسته‌اند، به موفقیت جهانی برسند. صنعت غذا و نوشیدنی شامل تمام شرکت‌هایی است که در تبدیل کالاهای خام کشاورزی به محصولات غذایی مصرفی نقش دارند. این صنعت شامل غذاهای تازه، غذاهای بسته‌بندی‌شده و نوشیدنی است. این استارت‌آپ‌ها با بهره‌گیری از فناوری‌ها، بازارهای جدیدی را در همه چیز، از غذاهای لذیذ گرفته تا خدمات تحویل غذا، با صرفه‌جویی در زمان ایجاد کرده‌اند.

۴ استارتاپ آسیایی موفق غذا و نوشیدنی

۱-شرکت گرین در سنگاپور

شرکت گرین در سنگاپور

دلیل موفقیت شرکت گرین (Grain) در سنگاپور را، به‌رغم وجود طیف وسیعی از شرکت‌های توزیع غذای قدرتمند مانند: دلیورو، گرب‌فود و فود‌پاندا، باید در رویکرد متفاوت آن جستجو کرد.

اعضای این مجموعه به‌جای همکاری با رستوران‌ها، خود مستقیما اقدام به طبخ موادغذایی می‌کنند. تمرکز اصلی این شرکت بر ارائه یک منوی خاص و متنوع از غذاها و نوشیدنی‌ها است. جالب است که به‌روزرسانی هفتگی منو، مانع از تکراری‌شدن آن برای مشتریان می‌شود. مدیران گرین هم اکنون نیز در حال بررسی و آزمایش برخی طرح‌های نوآورانه به‌منظور افزایش جذابیت منوی خود برای مشتریان است.

۲-شرکت دهماکان (Dahmakan) در مالزی و بانکوک

یکی دیگر از شرکت‌های پیشتاز در عرصه تهیه و توزیع غذا در آسیا، مجموعه دهماکان در مالزی و بانکوک است. شهرت این شرکت بیش از هر چیز به‌دلیل عرضه وعده‌های غذایی سالم و تازه است. نحوه کار این مجموعه شامل تهیه اقلام کشاورزی و دامداری تازه از تولیدکنندگان محلی و طبخ و تحویل غذا، بلافاصله پس از سفارش مشتری (از طریق وبسایت یا اپلیکیشن) است.

۳-شرکت گاتار (Gathar) در استرالیا

شرکت گاتار (Gathar) در استرالیا

اگر علاقمند به سفر و تفریح هستید و همزمان چندان رغبتی به آشپزی در حین تفریحات خود ندارید، شرکت گاتار، مناسب‌ترین گزینه برای شماست. این شرکت با فرستادن آشپزهای کارکشته خود نزد افراد، دردسرهای آشپزی و پذیرایی را برای آن‌ها مرتفع می‌سازد. طی دوران شیوع ویروس کرونا و همزمان با ورشکستگی بسیاری از رستوران‌ها و شرکت‌های تهیه و توزیع غذا در اقصی نقاط جهان، این شرکت توانسته است با اتکا به برخی اقدامات نوآورانه، سهم خود را از بازار به نحو چشمگیری افزایش دهد. برگزاری مهمانی‌های مجازی و تهیه غذای یکسان برای حاضرین در این مهمانی در نقاط مختلف جغرافیایی، از جمله این اقدامات نوآورانه است.

۴-شرکت فیتو (Phyto) در کره‌ جنوبی

عمده شهرت شرکت فیتو، این استارتاپ کره‌ای به‌دلیل تهیه و استفاده از نمک‌های گیاهی در تهیه غذا است. نمک‌هایی که می‌تواند منجر به کاهش مصرف سدیم تا ۲۰ درصد شود. طبخ چنین غذاهای ویژه‌ای، باعث جذب مشتریان دارای فشار خون و چربی بالا هم شده است.

جمع‌بندی

استارتا‌پ‌های مواد غذایی، کسب‌و‌کارهای نوپا و خلاقانه‌ای هستند که در حوزه تولید، توزیع و بازاریابی یا سایر مدل‌های کسب و کار در صنایع غذایی فعالیت دارند و با قرار گرفتن در کنار یکدیگر، یک اکوسیستم را تشکیل می‌دهند. شاید این استارتاپ‌ها در آینده تعریف صنایع غذایی را برای بشر تغییر دهند.

سوالات متداول

نرخ رشد سالانه استارت‌آپ‌های صنعت غذا در آسیا و اقیانوسیه تا سال ۲۰۲۴ چقدر خواهد بود؟

فرصت تجارت بین‌المللی ‌محصولات غذایی و آشامیدنی در بازارهای آسیا و اقیانوسیه در حال رشد است. انتظار می‌رود بازار غذا و نوشیدنی آسیا با نرخ رشد سالانه ترکیبی ۱۱ درصدی، تا ۲۰۲۴ افزایش یابد و به ۲۷۷ میلیارد دلار برسد.

استارت‌آپ مواد غذایی چیست؟

استارتاپ یعنی تجاری‌سازی محصول خلاقانه و تبدیل یک ایده به کسب و کار. استارتا‌پ‌های موادغذایی، کسب و کارهای نوپا و خلاقانه‌ای هستند در حوزه تولید، توزیع، بازاریابی یا سایر مدل‌های کسب و کار که در صنایع غذایی فعالیت دارند و با قرار گرفتن در کنار یکدیگر، یک اکوسیستم را تشکیل می‌دهند. شاید این استارتاپ‌ها در آینده تعریف صنایع غذایی را برای بشر تغییر دهند.

چرا مردم به استارت‌آپ صنایع غذایی نیاز دارند؟

غذا یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و نیازهای امروز بشر است. انسان یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کننده‌هایی است که تاکنون در کره زمین زندگی کرده و به حجم زیادی غذا نیاز دارد.

اشتراگ گذاری مطلب

تبلیغات

با اشتراک در خبرنامه فودکس، همیشه در جریان جدیدترین اخبار و ترندهای تغذیه و سلامتی قرار بگیرید.

درباره ما

پلتفرم دیجیتال فودکس ایران با نوآوری، گسترش همکاری‌های بین‌المللی و افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان به همکاری‌های بخش‌های مختلف صنعت غذا و نوشیدنی ایران سرعت و سهولت می‌بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

فرم درخواست حضور در فروشگاه صنعت غذا و نوشیدنی

فیلد های "*" اجباری هستند

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال

فرم درخواست مشارکت در برنامه با متخصصان غذا ونوشیدنی

فیلد های "*" اجباری هستند

حداکثر اندازه فایل: 128 MB.
در برند غذا و نوشیدنی
این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال