به قول داریوش اقبالی آخرین سنگر سکوته! ولی آخرین سنگر ایرانیها سکوت نیست! بلکه یک چای قندپهلو است. نوشیدن چای در بین ایرانیها به شدت رواج دارد و میتوان گفت که نوشیدنی مورد علاقه آنهاست. محال است شما وارد خانه یک ایرانی شوید و در آن چای نبینید یا چای به شما تعارف نشود. چایهای مختلفی در خانههای ایرانیها دم میشود که یکی از آنها چای عطری است.
بهترین چای عطری
چای از قدیمالایام نوشیدنی رایج ایرانیها بوده و بالطبع از همان زمان برندهای مختلفی اقدام به بستهبندی این محصول کردهاند. اگر به تاریخچه چای در ایران علاقهمند هستید میتوانید مقاله مربوط به آن را در مجله فودکس بخوانید. همانطور که گفته شد برندهای مختلفی از چای عطری در بازار وجود دارد که هر کدام از آنها دارای طعمها و بوهای متفاوتی هستند. شما میتوانید با توجه به طعم مورد علاقه خود یکی از آنها را خریداری کنید. در ادامه برخی از بهترین برندهای چای عطری برای شما عزیزان قرار داده میشود.
چای اری گرل احمد
این چای طعم و مزه فوقالعادهای دارد و یکی از بهترین برندهای چای عطری در ایران محسوب میشود. چای اولیه این شرکت از کشورهای سریلانکا، هند و کنیا خریداری میشود. سپس به نسبت مخصوص بایکدیگر ترکیب شده و روانه بازار میشوند. این شرکت بیش از ۲۰ نوع بستهبندی مختلف از چای را به بازار عرضه میکند.
چای عطری دو غزال
این چای تحت لیسانس سریلانکا است. اگر به بستهبندی این چای دقت کنید میبینید که روی آن علامت یک شیر و یک کشتی قرار داده شده است. علامت شیر نشان کشور سریلانکا و علامت کشتی نشان کشور ایران است. این چای هم بهصورت کیسهای و هم بهصورت بستهبندی به فروش میرسد. بستهبندیهای این چای در وزنهای ۵۰۰ گرمی و ۱۰ کیلویی به فروش میرسد. در صورت تمایل حتی میتوانید چای کیسهای دو غزال را هم تهیه کنید. این چای هم بستهبندیهای ۲۵، ۱۰۰ و ۵۰۰ عددی دارد.
چای عطری توینینگز
این چای را در بسیاری از ادارات و سازمانهای ایران میتوانید ببینید. توینینگز هم یکی از بهترین چایهای عطری در ایران است که طرفداران زیادی دارد. میتوانید این چای را در بستهبندیهای ۱۰۰ و ۴۵۰ گرمی در بازار ببینید. همچنین درصورتیکه تمایل دارید این چای را بهصورت کیسهای خریداری کنید، بستههای ۲۵، ۱۰۰ و ۵۰۰ عددی آن را میتوانید در بازار بیابید. عطر این چای عطر برگاموت است.
چای عطری محمود
چای عطری محمود هم یکی از باکیفیتترین چایهای عطری ایران است. این شرکت سالهای زیادی است که در زمینه بستهبندی انواع چای فعالیت دارد. عطروطعم این چای بسیار خوب بوده و با یک بار دمکردن آن، پای ثابت صبحانه یا عصرانه شما خواهد شد. این چای در بستهبندیهای ۱۰۰، ۲۲۵، ۴۵۰ و ۵۰۰ گرم در بازار وجود دارد که میتوانید با توجه به نیاز خود آن را خریداری کنید. چای کیسهای عطری محمود هم در بستهبندیهای ۲۵ و ۱۰۰ عددی در بازار موجود است.
عوارض چای عطری چیست؟
اگرچه چای طبیعی دارای فواید زیادی برای بدن است؛ اما چای عطری در مقابل میتواند برای سلامتی بدن شما بسیار مخاطره آمیز باشد. چای عطری معمولاً از کشورهای هند، سریلانکا یا حتی امارات به ایران وارد میشود. اگرچه بستهبندی آنها و ترکیب چای در ایران انجام میشود؛ اما نمیتوان اطمینان داشت موادی که برای افزودن طعم و رنگ به چای اضافه میکنند کاملاً سالم هستند. برخی از متخصصان بر این باورند که مصرف چای عطری میتواند در درازمدت باعث ایجاد سرطان شود. در چایهای خارجی که با نام چای عطری در بازار هستند، انواع سموم بهوفور یافت شده و از کیفیت و سطح سلامت قابلقبولی برخوردار نیستند. مصرف این چایها در بین افرادی که میگرن یا هرگونه سردرد مزمن دارند توصیه نمیشود؛ زیرا ممکن است آن را تشدید کند. از دیگر مضرات چای عطری میتوان به احساس سرگیجه، حالت تهوع، خستگی زیاد، ایجاد مشکلات پوست و مو مانند سفیدشدن زودرس مو یا چروک شدن پوست اشاره کرد.
حساسیت به چای عطری
حساسیت نسبت به چای عطری مانند انواع دیگر حساسیت ممکن است به شیوههای مختلف در بدن فرد نمایان شود؛ اما یکی از شایعترین آنها، احساس خارش یا قرمزی در بدن افراد است. بهتر است بدانید در حالت کلی این خود چای نیست که باعث حساسیت میشود؛ بلکه اسانسهای طعمدهنده یا رنگهایی است که به آن اضافه میشود. بنابراین اگر شما جزو افرادی هستید که بدنتان نسبت به مواد غذایی آلرژی از خود نشان میدهد بهتر است این نوع چای را مصرف نکنید. آلرژی به چای عطری میتواند خود را به شکل احساس خارش در گلو، سردرد، سرفه، آبریزش بینی، ریزش اشک، خارش یا ایجاد قرمزی پوست نشان دهد. در برخی از افراد احساس حالت تهوع هم دیده شده است. در برخی موارد نادر هم ممکن است فرد احساس خفگی داشته باشد که در این مواقع باید سریعاً به پزشک مراجعه شود. در صورتی که بدن شما نسبت به چای حساسیت نشان داده است، بهتر است هرچه سریعتر یک داروی ضد حساسیت از داروخانه تهیه کرده و استفاده کنید. درصورتیکه علائم حساسیت شما بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید. نوشیدن مقدار زیادی آب هنگام بروز حساسیت به چای میتواند در کاهش و ازبینرفتن آنها کمککننده باشد.
حرف آخر
چای در هر نوعی که باشد، نوشیدنی موردعلاقه بسیاری از ایرانیهاست. این نوشیدنی در اکثر کافهها و خانهها یافت شده و پای ثابت نوشیدنیهایی است که در مهمانیها سرو میشود. در بین چایهای سیاه که در بازار وجود دارد، متأسفانه یکی از پرفروشترین چایهای ایران، چای عطری است. این چای اگرچه طعم و عطر خوبی دارد؛ اما مضرات بسیار زیادی هم برای افراد به همراه دارد. بهتر است تا حد ممکن از مصرف این نوع از چایها خودداری کنید. چایهای سیاه ایرانی و بدون افزودنی اگرچه نیاز به صبر و حوصله زیادی هنگام دم کشیدن دارند؛ اما برای بدن زیانآور یا سرطانزا نیستند.
سؤالات متداول
آیا میتوان چای عطری دم شده را به کودکان داد؟
در حالت کلی چه چای عطری باشد و چه نباشد، بهتر است به کودکان زیر ۱۲سال چای ندهید؛ زیرا این کار توسط متخصصان اطفال توصیه نمیشود. اگر کودک شما چای خواست بهتر است حداقل به او چای عطری ندهید؛ زیرا این امکان وجود دارد که باعث ایجاد حساسیت در او شود. بنابراین مصرف چای عطری در کودکان اصلاً توصیه نمیشود.
آیا روش دم کردن چای عطری با چای عادی تفاوت دارد؟
خیر. چای عطری و چای معمولی در روش دمکردن تفاوتی با هم ندارند. تنها تفاوت آنها در عطروطعم نهایی چای دم شده خواهد بود.
تفاوت چای عطری با چای عادی در چیست؟
چای عطری همانطور که از نام آن پیداست، عطر بیشتری نسبت به چای معمولی دارد. معمولاً این نوع چای بسته به مارک آن، عطرهای متفاوتی دارد؛ اما این تنها تفاوت آن با چای معمولی نیست. این نوع چای معمولاً قدرت رنگدهی بیشتری هم نسبت به چای معمولی دارد. درواقع علاوه بر افزودن اسانس برای عطر دهی، معمولاً رنگ هم به آن اضافه میشود.