نمایشگاه اگروفود ۱۴۰۲، از ۲۶ تا ۲۹ خردادماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد. به جرات میتوان گفت که در دوران پساکرونا، این اولین نمایشگاهی بود که حضوری پرشور را تجربه کرد. در فودکس با ما باشید تا با گشتوگذاری در این نمایشگاه، بتوانید حال و هوای آن را بهتر دریابید.
این نمایشگاه در سه گروه کالایی غذایی شامل: صنایع پروتئینی (انواع فرآوردههای گوشتی، کنسروهای گوشتی، کنسرو ماهی، انواع فرآوردههای لبنی)، صنایع تبدیلی و غیرگوشتی (سبزیها منجمد، آبمیوه، رب، ترشی، مربا، عسل، زیتون و فرآوردههای آن)، انواع سبزیجات خشک و معطر، انواع خشکبار، صنایع آشامیدنی، انواع نوشابه گازدار و غیر گازدار، صنایع قند و نیشکر، فرآوردههای روغنی و فرآوردههای غلاتی برگزار شد.
درخشش تولیدکنندگان داخلی
غرفهداران ایرانی در میان شرکتکنندگان خارجی در خط مقدم بودند، زیرا به تمام زوایا و جنبههای صنعت تولید موادغذایی و کشاورزی (اگروفود) تسلط کامل داشتند. طی گفتگویی که فودکس ایران با تولیدکنندگان داشت، آنها از حضور در این دوره از نمایشگاه ابراز رضایتمندی کردند. به گفته تولیدکنندگان: “در مدت چهار روز برگزاری نمایشگاه، ازدحام و تراکم بازدیدکنندگان بیش از حدی بود که انتظار میرفت.”
در نمایشگاه اگروفود ۱۴۰۲، تولیدکنندگان داخلی کولاک کردند. آنها هرچه در توان داشتند از محصولات تا نیازمندیهای خود را با مخاطبانشان به اشتراک گذاشتند. در فضای غرفهها شور و شعفی کمنظیر مشاهده میشد. فضایی که هر شرکتکنندهای را ترغیب میکرد تا فعال و پویا باشد، نوآوری و خلاقیت داشته باشد و تحولی تحسینبرانگیز در صنعت غذا و کشاورزی ایجاد کند. انگیزه و شوق پیشرفت و توسعه در این نمایشگاه موج میزد.
ارتقاء صنعت تغذیه
تولیدکنندگان که تجربهي مسیر پر فراز و نشیبی را تا به امروز داشتهاند، از یکسو در پی رضایت بیش از پیش مصرفکنندگان خود هستند و از سوی دیگر در جستجوی توسعهی بازارهای خود و کشف فرصتهای داخلی و خارجی نیز میباشند. آنها در فرصت نمایشگاه، مایلند بازخورد تلاشهایشان را نظارهگر باشند. ناگفته نماند که موانع موجود مانند: تحریمها و نبود اطلاعات کافی برای راهاندازی و توسعهی کاروکسبها میتواند بخشی از چالشهای فعالان این صنعت باشد.
اگروفود و حضور شرکتهای خارجی
نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، موادغذایی و ماشین آلات با حضور ۶۹۸ شرکت داخلی و ۱۲۷ شرکت خارجی از ۱۵ کشور اتریش، امارات متحده عربی، ایتالیا، آلمان، برزیل، تایلند، ترکیه، چین، دانمارک، روسیه، فرانسه، کره جنوبی، لهستان، هلند و هند برگزار شد. گسترش همکاری ایران و برزیل که با حضور سفیر این کشور در مراسم بازگشایی نمایشگاه شکل گرفت، از جمله دستاوردهای آن بود. ما در فودکس ایران امیدواریم که با حضور در نمایشگاه به تبادلات کالا با کشورها کمک کنبم تا بستری فراهم شود که ارزآوری و رقابت سازنده جهت بهبود کیفیت و رشد روزافزون صنعت غذا و نوشیدنی در کشور را نظارهگر باشیم.
راهاندازی یک کارخانه با ریسک بالا!
به گفته تولیدکنندگان؛ در شرایط فعلی تولید و راهاندازی یک کارخانه با کمک یک ایده خوب و سرمایه اندک برای تولید موادغذایی، با سختی و ریسک بالایی همراه است. با توجه به مشاهدات میدانی که در “فودکس ایران” انجام دادهایم، دربافتیم که گام نهادن در این مسیر کار دشواری است. تغییر توامان نیازهای مصرفکنندگان نیز از چالشهای ایجاد کسبوکار است.
اهمیت تحقیق و توسعه در صنعت غذا
با توجه به تغییرات نیازهای مصرفکنندگان، انجام تحقیقات در صنعت غذا و نوشیدنی و شناخت کافی از نیازهای مخاطبان، نیازی مبرم برای برداشتن گامی علمی و موفقیتآمیز در این صنعت است. بدون شک اگروفود یکی از بهترین فرصتها برای شناخت نیاز مخاطبان و ارتباط با تولیدکنندگان میباشد. تحقیق و توسعه گامی مهم برای دستیابی به استراتژی مناسب در جهت موفقیت است. در مجموعه های آیندهنگر بودجهی قابل توجهی را به بخش تحقیق و توسعه اختصاص میدهند. ما در فودکس ایران پژوهشی را با هدف بررسی میزان سرانه مصرف سال ۱۴۰۲ ایرانیان، در صنعت غذا و نوشیدنی انجام دادهایم. این پژوهش که سرانهی مصرف ایرانیان را بررسی و با متوسط جهانی مقایسه کرده است میتواند اطلاعات ارزشمندی برای فعالان این صنعت باشد.
گزارش “بشقاب سلامت ایرانیان؛ نگاهی به تغذیهی ایرانیان” اولین گزارش تخصصی صنعت غذا و نوشیدنی فودکس ایران است.
مالیات بر درآمد با نرخ ۲۵ درصد!
به گفته تولیدکنندگان صنعت غذا، مالیات بر درآمد هم از دغدغههایی است که تولیدکنندگان دارند. نگاههایی مالیاتی باعث شده کیفیت موادغذایی کاهش یابد. مالیات بر درآمد با نرخ ۲۵درصد در حوزه صنایع غذایی در ایران بیش از هر جای دیگری از دنیا است. در سایر کشورها، مالیات بر درآمد محصولات غذایی را کم میگیرند تا تولیدکننده کیفیت موادغذایی تولیدی را کاهش ندهد و سلامت آن جامعه به خطر نیفتد. وقتی یک نوع کالا کیفیت متفاوتی دارد، پس قیمت آن هم باید متفاوت باشد و مصرفکننده هم بداند اگر کالایی قیمتش بالاتر است، چون کیفیت بهتری دارد. این امر مهم فقط با اطلاعرسانی دقیق میسر میشود.
اهمیت گسترش ارتباطات با نمایشگاه دیجیتال
نمایشگاه دیجیتالی ضرورتی انکارناپذیر است تا از رقبای خود عقب نمانیم. طبق برآوردهای جهانی، در گزارشی که فوداکسپو (foodexpo) منتشر کرده است، گروهی از تولیدکنندگان برتر جهانی گفتهاند: “ما بهطور دائم و همیشگی در نمایشگاه موادغذایی و نوشیدنی شرکت میکنیم ولی هرگز نمیتوانیم نمایشگاه دیجیتال را از دست بدهیم.”
نمایشگاه دیجیتال؛ تبدیل تهدیدها به فرصتها
ما باید همگام با جهان و تکنولوژی حرکت کنیم تا بتوانیم در صنایع غذایی و کشاورزی و در عرصه جهانی، حرفی برای گفتن داشته باشیم. راهکار دستیابی به این هدف عظیم، تبادل اطلاعات و مشاوره با استارتآپهایی است که با کمک آنها میتوان تهدیدها را تبدیل به فرصت کنبم. بازدید از نمایشگاه دیجیتال فودکس ایران را هم به شما توصیه میکنیم. با پیادهسازی و راهاندازی نمایشگاه دیجیتال برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان عزیز، بستری در سطح ملی و بینالمللی فراهم میسازیم تا بتوانیم با گسترش ارتباطات و افزایش سطح آگاهی فعالان این صنعت و همگام با آخرین ترندها و تکنولوژیها گامی موثر در راستای پیشبرد این صنعت برداریم.
حرف آخر
گسترش ارتباط و تحول در نمایشگاه دیجیتال، مسیر رشد و تکامل تولیدکنندگان و همچنین فعالیتهای تجاری صنعت غذا و نوشیدنی را متحول کرده است. ما در فودکس ایران برای صنعتگران، آرزوی موفقیت و صعود در پلههای رشد و تعالی را آرزو داریم.
یک پاسخ
یادش بخیر
این نمایشگاهو یادمه
بعد چند سال کرونا، اولین نمایشگاه شلوغ بود