تهران از ۱۶ تا ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۲، در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران، میزبان سه نمایشگاه بینالمللی و پذیرای ۶۴۳ شرکت از متخصصان و علاقمندان از سراسر ایران و کشورهای همسایه بود:
- بیستودومین دوره نمایشگاه بینالمللی شیرینی و شکلات، ماشینآلات و مواد اولیه
- پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت غلات، آرد و نان
- دهمین نمایشگاه بینالمللی نوشیدنیها، چای، قهوه و صنایع وابسته
برگزاری این سه نمایشگاه در واقع یک رویداد صنعتی محسوب میشود که تمام حوزههای مرتبط با صنعت نان و غذا و نوشیدنی را پوشش میدهد. هدف از برگزاری نمایشگاه، گردهمایی شرکتهای پیشرو داخلی و خارجی، کارشناسان فنی و متخصصان مرتبط با تولید و عرضه محصولات غذایی و نوشیدنی است. شرکتکنندگان این فرصت را داشتند تا بهمدت چهار روز با نوآوریهای جدید این صنایع آشنا شوند و در جلسات و کارگاههای آموزشی که توسط متخصصان برتر این صنعت برگزار شد، شرکت کنند. در ضمن فعالین عرضه تولید و توزیع شیرینی و شکلات، نان و غلات، و نوشیدنیها توانستند در زمینه کاری خود بینشهای عملی به دست آورند و با هزاران متخصص بینالمللی در این صنعت ارتباطات حرفهای برقرار کنند.
شرکت در نمایشگاههای صنایع غذایی و نوشیدنی، یکی از روشهای بازاریابی داخلی و خارجی
برگزاری سه نمایشگاه شیرینی و شکلات، آرد و نان و غلات، نوشیدنی و چای و قهوه بهصورت همزمان و حضور بسیاری از تولیدکنندههای بینالمللی از ۴۰ کشور مختلف مانند چین، هند، ترکیه و…، یکی از بهترین فرصتها هم برای مصرفکنندگان و هم برای تولیدکنندگان بود تا از تنوع محصولات و جدیدترین تولیدات صنعت غذا و نوشیدنی در سراسر جهان مطلع شوند و بتوانند با بازارهای جهانی و مشتریان بینالمللی ارتباط برقرار کنند چرا که نمایشگاه مواد غذایی پلی بین تولیدکننده و مصرفکننده است.
این نمایشگاهها با بسترسازی جهت آشنایی مخاطبان عام با جدیدترین محصولات و کالاها و دستاوردهای علمی و فناوری روز دنیا، باعث شد مهمترین هدف این رویداد، که توسعه محصولات صنایع غذایی و نوشیدنی است، محقق شود.
شرکتکنندگان داخلی ضمن آشنایی با محصولات جدید کشورهای دیگر و تکنولوژیهای مورداستفادهٔ آنها، فرصت شبکهسازی برای صادرات محصولات تولیدی خودشان را نیز داشتند و میتوانستند با نشان دادن کیفیت محصولات خود، بر محبوبیت و اعتماد برندشان بیافزایند. از طرف دیگر، شرکتکنندگان خارجی نیز توانستند با تواناییها و ظرفیتهای صنایع غذایی و نوشیدنی ایران آشنا شوند و شراکتهای بینالمللی را رقم بزنند. وجود چنین فرصتهایی برای بازاریابی محصولات و خدمات، از مزایای برگزاری نمایشگاههای مرتبط با حوزههای مختلف صنایع غذایی و نوشیدنی به صورت یکجا و همزمان است.
توجه به چالشهای صنعت غذا و نوشیدنی، از نقاط عطف این رویداد
طبق گفته دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکوییت، شیرینی و شکلات، یکی از مهمترین مشکلات صنعت، تامین مواد اولیه است. برگزاری سه نمایشگاه حوزه صنعت غذا و نوشیدنی توانسته با فراهم آوردن امکان تعامل و تبادل اطلاعات، ارتباط بین تامینکنندگان مواد اولیه و تولیدکنندگان محصولات غذایی و نوشیدنی را تسهیل کند.
از طرف دیگر، وابستگی حوزههای گوناگون صنایع غذایی به یکدیگر، باعث میشود هر پیشرفت یا تکنولوژی جدیدی که در هر یک از وجوه این صنعت رخ دهد، ارتقای کیفیت محصولات در صنایع دیگر را نیز به همراه داشته باشد. برای مثال، با ارتقای کیفیت آرد تولیدی، کیفیت محصولات شیرینی نیز افزایش خواهد یافت؛ یا تهیه شیر گیاهی با فرمولهای نوین، میتواند باعث خلق محصولات جدید در صنایع غذایی شود؛ یا استفاده از دستگاه جدیدی برای تولید قهوه، میتواند هزینهٔ تمامشدهٔ نوشیدنیهای بر پایه قهوه را کاهش دهد.
از همین رو، شاید مهمترین دستاوردی که برگزاری همزمان نمایشگاههای نان و غلات، نوشیدنیها و شیرینی و شکلات برای مصرفکنندگان دارد، این است که تولیدکنندگان میتوانند از محصولات جدید حوزههای دیگر مطلع شوند و با برقراری همکاری با کسبوکارهای دیگر، بتوانند کیفیت محصولات خود را افزایش دهند. این افزایش کیفیت با هدف فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف محصولات غذایی و نوشیدنی، در نهایت به سلامت بیشتر مصرفکنندهها میانجامد و کیفیت زندگی آنها را بالاتر میبرد.
دستاورد دیگری که نه بهطور مستقیم، ولی در نهایت به نفع مصرفکننده خواهد بود، این است که مصرفکنندگان عام با بازدید از نمایشگاهها، از محصولات جدید و متنوعی باخبر میشوند که ممکن است در صورت عدم بازدید از نمایشگاه، هیچوقت با آن محصولات آشنا نمیشدند. این مواجهه با محصولات جدید و میزان استقبال مردم از برخی محصولات خاص، برای تولیدکنندگان نشانهٔ قابلتاملی است. ممکن است تولیدکننده با این پرسش مواجه شود که چرا از محصولات شرکت رقیب او استقبال بیشتری شده، و جستجوی پاسخ این پرسش، باعث شود تولیدکننده بیش از پیش به فکر نیازهای مخاطب باشد و تلاش کند محصولاتش را بهینه کند. همچنین ممکن است تولیدکننده با این امر مواجه شود که استقبال مردم از محصولاتش کمتر از قبل شده و گویی دیگر محبوبیت سابق را ندارد. این مسئله هم باز به نفع مصرفکننده خواهد بود، زیرا باعث میشود تولیدکننده از نوآوریهای متفاوتی استفاده کند و دغدغههای مخاطب را در اولویت کار خود قرار دهد.
حضور فودکس ایران در نمایشگاه بینالمللی شیرینی، شکلات و نوشیدنیها
فودکس ایران با شعار «فرهنگ غذایی بهتر» در نمایشگاه بینالمللی شیرینی، شکلات و نوشیدنیها حضور داشت و تلاش کرد بیواسطه با برندهای این صنعت سخن گفته و آنها را با چشمانداز فودکس برای آیندهای نوآورانه در صنعت غذا و نوشیدنی آشنا کند. فودکس ایران در این نمایشگاه با بازدیدکنندگان، فعالان صنعت و برندهای حاضر همراه شد تا در مسیر توسعه آگاهی و رشد صنعت غذا و نوشیدنی گام بردارند.
فودکس ایران با فراهم کردن بستری برای برگزاری نمایشگاه دیجیتال دائمی برندهای صنعت غذا و نوشیدنی، تمام اهداف برندها را از حضور در نمایشگاههای فیزیکی مرتفع کرده و امکان مطرح شدن آنها در عرصه بینالمللی و داخلی را مهیا میکند. برندها با حضور در این نمایشگاه دیجیتال، از راه سادهتر و راحتتری به تمام اهداف بازاریابی و صادرات و فروش محصولاتشان دست پیدا خواهند کرد.
همچنین برندها با استفاده از بخش بازارگاه فودکس، میتوانند با تامینکنندگان مواد اولیه و تمام کسبوکارهایی که هرگونه خدماتی در خصوص صفرتاصد فرایند تولید و فروش محصولات ارائه میدهند آشنا شوند و با آنها در ارتباط باشند. علاوهبراین، فودکس با ارائه گزارشهای ادواری در خصوص فرهنگ غذایی ایرانیان، بخش تحقیقات بازار تولیدکنندهها را تسهیل کرده و باعث میشود بهبود محصولات تسریع شود.
همزمان با نمایشگاه، فودکس دو گزارش تخصصی جدید را نیز در اختیار صنعتگران و مصرفکنندگان قرار داد:
- گزارش «ایدهٔ سلامت غذایی در ذهن ایرانیان» که هدفش درک نگرش و دانش ایرانیان نسبت به تغذیه سالم است و با پر شدن ۵هزار پرسشنامه توسط ایرانیان آماده شد.
- گزارش «نگاهی گذرا به صنعت شیرینی و شکلات جهان» که به مناسبت بیستودومین نمایشگاه شیرینی و شکلات منتشر شد و درباره عملکرد این صنعت در سراسر جهان و چشمانداز آیندهاش تا سال ۲۰۲۷ بود.
با مراجعه به سایت فودکس ایران با خدمات ما بیشتر آشنا شوید!
2 پاسخ
طرح بسته بندی جالب بود اطلاع رسانی زمان نمایشگاه در مطبوعات و فضای مجازی به موقع بود
سپاس از سما