Search
Close this search box.

پلتفرم تخصصی صنایع غذایی و کشاورزی ایران

بازاریابی با 9 ترند غذا و نوشیدنی

5 دقیقه

در سال 2020 و همچنین 2021، مشاغل و متخصصان بازاریابی با شیب‌های تندی که همه‌گیری کرونا ایجاد کرد، مقابله کردند. آنچه از همه این نوآوری‌ها، چالش‌ها و ترندها برآمده است، فهرست مهمی از تغییرات جالب در صنعت غذا و نوشیدنی بوده است؛ تغییراتی که باید از نزدیک درک و تجزیه و تحلیل شود تا موقعیت‌های بهتر بازاریابی و بینش متخصصانی که بر روی نگرش و رویکرد مصرف‌کننده متمرکزند، بازآفرینی شود. همراه ما در مجله فودکس باشید.

مغز بازاریابی خود را با این 9 ترند تغذیه کنید!

پرچم محصولات وگان در سال 2021 همچنان بالاست. در طی پاندومی، آنچه که بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت، روند رو به رشد تقاضا برای مواد غذایی و آشامیدنی غیر از محصولات لبنی و فرآورده‌های گوشتی بود.

ظاهرا، سلامتی برای بسیاری از مصرف‌کنندگان نگرانی جدی‌ای بود که هم از شیوع ویروسی چموش در اطراف ما و هم از ترس جدی از چاقی، دیابت و شرایط سلامتی زمینه‌ای ناشی می‌شد. ازاین‌رو، غذاهای گیاهی از نظر محبوبیت و فروش سر به فلک کشیدند. جاذبه‌ و دافعه‌ غذاهای گیاهی برای مصرف‌کنندگان وجود دارد اما ظاهرا معیارهای جاذبه، قدرت بیشتری از خود نشان داد.

نگرانی‌های زیست محیطی در دوران کووید 19

یکی از ترندهایی که در سال 2020 برجسته شد، اهمیت نسبتا زیاد مشتریان به تولید محصولات صنایع غذایی و آشامیدنی از نظر اخلاقی و به‌صورت پایدار بود.

این اتفاق، خبر از یک پدیده جهانی در بین شرکت‌های مختلف صنعت غذا و نوشیدنی می‌داد. در واقع، مصرف‌کنندگان تحت تأثیر سال‌ها گزارش و اخبار و مطالعاتی قرار گرفتند که مؤید این ایده است: “غذاهای کاملاً طبیعی و محصولات ارگانیک برای مشتریان و کره زمین بهتر است.” باید خاطرنشان کرد که این روند رشد در سال 2021 هم ادامه دارد.

شاید برایتان این سوال پیش آید که مصرف‌کنندگان با چه معیاری مواد غذایی را انتخاب می‌کنند؟ مقاله‌ای به همین نام در مجله فودکس پاسخ شما را می‌دهد.

اقتصاد “همین حالا، ببین و بخر” از سال 2021

برنامه‌های سفارش غذا و تحویل غذا که خدمات سفارش فوری را به مشتریان ارائه می‌دهند تا به راحتی به صنایع غذایی و آشامیدنی دسترسی پیدا کنند، در سال گذشته به دلیل سبک زندگی در خانه، شیوع بالایی پیدا کرد.

تحقیقات بازاریابی نشان داد که چگونه مشتری‎ها مرتباً سفارش یا استفاده از خدمات تحویل مواد غذایی را دریافت می‌کردند.

این الگوی “همین حالا، ببین و بخر”، تغییر جهت از سفارش حضوری به سفارش دیجیتال را نشان می‌دهد به‌طوریکه مشاغلی که قبلاً چنین خدماتی را ارائه می‌دادند در طی همه‌گیر شدن، رشد چشمگیری در سفارشات داشتند. با وجود شیوع بیماری در حال حاضر، جای تعجب نیست که در سال جاری نیز این روند همچنان به رشد خود ادامه دهد.

در مطلب 6 ایده بازاریابی لذیذ برای شرکت‌های غذایی و آشامیدنی بیشتر با عملکرد برندها در تحت‌تاثیر قرار دادن شما برای خرید آنلاین آشنا می‌شوید.

بازاریابی میم (Meme Marketing)، الگوی رفتاری مصرف‌کنندگان را هدف قرار می‌دهد

زنجیره جهانی رستوران‌های فست‌فود پاپایز (Popeyes)، در میان درد و رنجی که مردم در طی سال 2020 متحمل شدند، فرصتی را پیدا کرد و با راه‌اندازی فروش اینترنتی “ژاکت زشت” که طراحی آن الهام گرفته از کنتاکی بود، یک سرگرمی کوچک را به رسانه‌های اجتماعی آورد.

با توجه به تمرکز بر روی اینگیجمنت مصرف‌کنندگان، بسیاری از برندها تصمیم گرفتند که بهترین استراتژی‌های شایسته مشتری و منطبق بر الگوی رفتاری مصرف‌کنندگان را امتحان کنند.

از عکاسی غذایی جالب  اوریو در حمایت از جامعه دگرباشان جنسی گرفته تا فاصله اجتماعی وُپر برگرکینگ. استفاده از طنز آنلاین و فرهنگ الگوی رفتاری برای تأکید بر همدلی و ترجیح اولویت‌های مصرف‌کننده، ابعاد رایج‌تری در بازاریابی سال 2021 پیدا کرده است.

شفافیت زنجیره تامین، حساسیت مصرف‌کنندگان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد

همه چیز از گزارش جهانی پیرامون جنجال دستور اجرایی رئیس‌جمهور دونالد ترامپ برای جلوگیری از سقوط صنعت بسته‌بندی گوشت شروع شد. پس از حساسیت مصرف‌کنندگان به شرایط کار نه چندان ایده‌آل و اقدامات بهداشتی در حفظ صنعت بسته‌بندی گوشت، صنایع غذایی و آشامیدنی، خود را به شدت مورد بررسی قرار دادند و مجبور شدند تا با توجه به مشکلاتی که وجود دارد، تصویر کلی خود را بهبود ببخشند.

عادت‌های میان‌وعده در سال 2021

در سال گذشته، در واکنش به سبک زندگی جدید افراد و افزایش اضطراب و کم‌تحرکی، مصرف غذاهای میان‌وعده اوج گرفت. به عنوان مثال، ذرت بو داده در نرخ خرید در سال 2020 منفجر شد.

مطالعات و یافته‌های علمی متعددی نشان داده است که استرس و پرخوری کاملا با یکدیگر مرتبط هستند؛ چیزی که کاربران در رسانه‌های اجتماعی از طریق شنیده‌های مختلف و یافته‌های بینش مصرف‌کننده به شدت به آن اعتراف کردند. به زبان ساده، هنگامی که برای مدت طولانی، بدن شما، تمام ذهن و وقت و انرژی شما را درگیر می‌کند، از دوستان و خانواده خود جدا می‌‎شوید و به دلیل وجود یک ویروس مرموز و کشنده، همیشه در حالت آماده‌باش به‌سر می‌برید، به سراغ میان‌وعده‌ها می‌روید و پرخوری می‌کنید تا اضطراب خود را برطرف کنید. این یک الگوی رفتاری پیش‌بینی‌شده برای مصرف‌کننده است که بسیاری از برندهای میان‌وعده در طی همه‌گیری، آن را مورد توجه قرار دادند و از آن بهره‌برداری کردند؛ موردی که امروزه همچنان ادامه دارد.

بهتر است از معیارهای جدید سازمان بهداشت جهانی برای مصرف نمک بیشتر بدانید.

انفجار فروش پیتزا

پیتزاها اعم از تازه پخته‌شده و یا منجمد و یا تولیدشده توسط مصرف‌کننده بر صنعت مواد غذایی و آشامیدنی تسلط دارند. غذای راحتی مانند پیتزا، کالایی مطمئن بود که در بازار ناشی از شیوع ویروس کرونا در سال 2020، مصرف بالایی پیدا کرد.

برندهایی مانند دومینوز پیتزا، پیتزا هات و پاپا جانز پیتزا درامریکا، در حالی‌که رکود فروش را تجربه می‌کردند، ناگهان رکورد فروش پیتزا را زدند و این درحالی بود که مصرف‌کننده ​​برای سفارش‌های شخصی خود، بسیار محتاط عمل می‌کرد.

اپلیکیشن‌های سفارش‌دهنده به میزان بالایی نصب شدند و مدل قدیمی سفارش پیتزا، از تماس تلفنی به فشار دکمه تلفن‌های هوشمند منتقل شد.

کمبود آرد

خشمی که طی یک سال گذشته شبکه‌های اجتماعی را فرا گرفت: کمبود آرد و افرادی که نان خود را در خانه درست می‌کنند. این افزایش ناگهانی خرید آرد باعث شد بسیاری از تولیدکنندگان نان، از مصرف‌کنندگان معمولی که به جای خرید نان، آرد را به خانه می‌بردند و نان می‌پختند، خشمگین شوند.

آرد در طی پاندومی، حکم دستمال توالت جدید را پیدا کرد و منجر به کمبودهای مختلف بازار و “وحشت آرد” شد. بسیاری از توزیع‌کنندگان برای تقویت بهتر زنجیره تأمین خود به منظور تأمین تقاضای غافلگیرانه محصولات خاص غذایی و آشامیدنی در سال 2021، بر روی غلات کامل، خمیر ترش و یا محصولات فاقد گلوتن تأکید ویژه‌ای دارند.

افزایش مصرف آب‌نبات و شیرینی‌جات در طی ویروس کرونا

فروش آب نبات از ابتدای شیوع 3.8 درصد جهش داشته است. از زمان شروع ویروس کرونا تاکنون، فروش شکلات با 5.5 درصد افزایش همراه بوده است. مصرف بالای شکر، نشان‌دهنده واکنش رفتار مصرف‌کننده است که تحت تأثیر استرس و اضطراب قرار گرفته است. البته با روند واکسیناسیون، خواه‌ناخواه بخش زیادی از این استرس‌ها در حال کم شدن است اما تا پایان 2021 قطعا این روند ادامه‌دار خواهد بود.

اشتراگ گذاری مطلب

تبلیغات

با اشتراک در خبرنامه فودکس، همیشه در جریان جدیدترین اخبار و ترندهای تغذیه و سلامتی قرار بگیرید.

درباره ما

پلتفرم دیجیتال فودکس ایران با نوآوری، گسترش همکاری‌های بین‌المللی و افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان به همکاری‌های بخش‌های مختلف صنعت غذا و نوشیدنی ایران سرعت و سهولت می‌بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

فرم درخواست حضور در فروشگاه صنعت غذا و نوشیدنی

"*" indicates required fields

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال

فرم درخواست مشارکت در برنامه با متخصصان غذا ونوشیدنی

"*" indicates required fields

Max. file size: 128 MB.
در برند غذا و نوشیدنی
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دریـــــافت کــاتالـــــوگ دیجیتال